Šťavnaté huby plnené chrumkavou slaninou, krémovým syrom, cesnakom a čerstvou pažítkou. Jednoduché, chutné a výživné jedlo, vhodné ako low carb obed alebo večera, ktorá zasýti a príjemne prekvapí bohatou chuťou.
Aké huby použiť?
Na tento typ receptu sa najlepšie hodia huby s veľkými a hlbokými klobúčikmi ako napríklad portobello šampiňóny.
Aké suroviny použijeme?
Tento recept mám rada lebo je nielen chutný no aj veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny a čas. Na jeho prípravu použijeme:
- Huby – s čo najväčším klobúčikom, napríklad portobello šampiňóny
- Maslo
- Slanina – oravská alebo anglická
- Cream cheese – čerstvý krémový syr typu Lučina, Goldessa alebo Philadelphia
- Tvrdý syr – eidam, ementál, gouda, mozzarella, parmezán a pod.
- Cesnak
- Pažítka – najlepšie čerstvá
- Čierne korenie
- Soľ – ak použijeme v recepte parmezán, dáme soli menej, lebo syr samotný je slaný
Ďalšie rýchle a jednoduché obedy či večere:
Losos v krémovej cesnakovo-citrónovej omáčke
Kuracie stehná v balzamikovej omáčke
Ako plnené huby pripravíme?
Huby očistíme a oddelíme klobúčiky od stoniek (ide o jednoducho ak stonky jemne krútime, kým sa oddelia). Opečieme slaninu do chrumkava, necháme vychladnúť a nasekáme nadrobno. Odložíme na stranu. Do slaninového výpeku dáme maslo a opečieme na nich nakrájané stonky spolu s cesnakom. V miske vymiešame cream cheese, nastrúhaný syr, hubovo-cesnakovú zmes, opečenú slaninu, pažítku, soľ a čierne korenie. Klobúčiky potrieme jemnou vrstvou oleja, naplníme zmesou, dáme do vymastenej zapekacej misy alebo na plech a upečieme do zlatista.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/6F83D243-D077-4F69-8D48-80064578F38B_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/3242A3D4-ABC0-4978-AF41-7749365790A2_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/44F62C11-11AD-4C98-B71B-ADD7AD09C116_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/D2ABD2C5-4C4A-4692-B155-1D31B213F8CF_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/FE91F155-5D9D-40E9-B204-7FDF261135CF_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/0C3AFF1C-9007-46EE-89D9-E842125A59F0_1_201_a-1024x683.jpeg)
Detaily
4 porcie
40 minút
592Kcal
9g
45g
36g
- Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu plnených hubových klobúčikov – 3 klobúčiky s plnkou
Suroviny
12ks húb (portobello šampiňóny)
2PL maslo
200g slanina
150g cream cheese
120g tvrdý syr (ementál, eidam, gouda,
parmezán, mozzarella)2 strúčiky cesnak
1/2ČL čierne korenie
1/2ČL soľ
3PL nasekaná čerstvá pažítka
Ako na to
- Huby očistíme a oddelíme stonky od klobúčikov. Oddelia sa jednoducho ak stonky jemne potočíme. Stonky nakrájame nadrobno.
- Slaninu, nakrájanú na menšie kúsky, opečieme na troche tuku do chrumkava. Vyberieme z panvice, v ktorej necháme výpek a slaninu nasekáme nadrobno.
- Do výpeku zo slaniny pridáme maslo a na tomto tuku opečieme nadrobno pokrájané hubové stonky asi 4-5 minút, kým zmäknú. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a opekáme ďalšie 1-2 minúty.
- V miske zmiešame cream cheese, nastrúhaný syr, opečenú hubovo-cesnakovú zmes, nasekanú slaninu, nasekanú pažítku, soľ a čierne korenie.
- Klobúčiky zo všetkých strán potrieme jemnou vrstvou oleja. Naplníme ich zmesou a vložíme do vymastenej zapekacej misy alebo plechu. Pečieme 20-25 minút na 200C do zlatista.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/4EFC074E-B4B3-492E-A17B-34BDCB444C97_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/07/D79BB18A-B8FB-4BAE-BABF-DBFCAFF93DBE_1_201_a-1024x683.jpeg)