Kura Cordon Bleu

Šťavnaté kúsky kuraťa, delikátny ementál, jemná šunka. Klasika, ktorú poznáme z väčšiny slovenských reštaurácii. Príjemným prekvapením tejto verzie Cordon Bleu sú korenistá dijonská horčica a nadrobno nakrájané oškvarky, ktoré jedlo výborne dochutia a pridajú mu na chrumkavosti. Veľmi jednoduchý recept, ktorý pripravíme s minimom námahy za 35 minút.

Aké mäso použiť?

Originál receptu používa teľacie mäso. Veľmi dobre sa mi osvedčili aj vykostené kuracie stehná alebo kuracie prsia. Morčacie a králičie mäso môžeme rovnako použiť, no treba rátať s tým, že v porovnaní s kuracím alebo teľacím, sú suchšie.

Vrstvenie: kuracie mäso, dijonská horčica, šunka, ementál a navrch najemno nasekané oškvarky.

Akú odporúčam prílohu?

Ku takto pripravenému kuraťu sa výborne hodí čerstvý šalát z listovej zeleniny, jemne blanšírovaná zelenina (brokolica, špargľa) a aj sýtejšie prílohy ako napríklad:

Karfiolové pyré de luxe

Kalerábové hranolky

Opekané ‘zemiaky’

Karfiolová ryža

Pečený ružičkový kel

Kuracie prsia Cordon Bleu s blanšírovanou špargľou a čerstvým listovým šalátom.

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

35 minút

Kalórie (1porcia)

362Kcal

Sacharidy (1porcia)

1g

Tuky (1porcia)

20g

Protein (1porcia)

35g

  • Nutričné hodnoty sú počítané na jednu porciu kuraťa Cordon Bleu bez prílohy

Suroviny

  • 500g kuracie prsia alebo
    vykostené stehná

  • 2PL dijonská horčica

  • 4ks šunka

  • 4ks plátkový ementál

  • 4PL najemno nasekané oškvarky

  • čierne korenie

  • soľ

  • 3PL olej

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 180C. Olejom si vymastíme zapekaciu misu.
  • Mäso naporcujeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Vložíme do zapekacej misy, vrch pomažeme dijonskou horčicou, na ktorú položíme plátok šunky. Na šunku položíme plátok ementálu. Vrch posypeme nasekanými oškvarkami.
  • Pečieme 25 minút, kým sú oškvarky chrumkavé a mäso prepečené no stále šťavnaté. Pri pečení mäso pustí šťavu, ktorá ostane naspodu zapekacej misy. Túto šťavu odporúčam pri podávaní použiť na preliatie mäsa prípadne prílohy.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*