Nadýchaná omeleta

Jemná a nadýchaná omeleta s medvedím cesnakom, baby špenátom, dochutená lahôdkovým droždím, kajenským korením a posypaná aromatickým syrom, cherry paradajkami, jarnou cibuľkou a majonézovým dresingom. Výborné rýchle raňajky alebo ľahká večera pripravená za 10 minút.

Ako omeletu pripravíme?

Omeleta je extra nadýchaná vďaka snehu z vaječných bielkov, do ktorých jemne zamiešame zmes z vajíčok, nasekaného medvedieho cesnaku, lístkov baby špenátu, lahôdkového droždia, korenia a soli. Na panvici rozpálime olej, ghee alebo masť a naberačkou vlejeme na panvicu dávku zmesi. Opekáme pár minút na miernom ohni, kým sa dá omeleta ľahko odlepiť od panvice a otočíme ju. Opekáme z druhej strany ďalšie 1-2 minúty.

Nakrájame cherry paradajky a jarnú cibuľku na drobnejšie kúsky a pred podávaním nimi posypeme omeletu spolu s nastrúhaným syrom. Prelejeme majonézovým dresingom. Omeletu podávame teplú s čerstvou zeleninou alebo low carb chlebíkom či pečivom.

Ďalšie chutné recepty z vajíčok:

Vajíčka 3krát netradične

Vajíčkový šalát s medvedím cesnakom

Bohatý vajíčkový šalát

Raňajkové cukinové muffiny

Slané krémové palacinky

Palacinky bez múky

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1porcia)

226Kcal

Sacharidy (1porcia)

2,5g

Tuky (1porcia)

17g

Protein (1porcia)

13g

  • Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu – 1-2ks omelety (podľa veľkosti panvice) s oblohou – cherry paradajky, jarná cibuľka a 1PL majonézového dresingu.

Suroviny

  • 2 väčšie vajíčka

  • 2 vaječné bielka

  • hrsť listov medvedieho cesnaku

  • hrsť listov baby špenátu

  • 1PL lahôdkové droždie

  • 1/4ČL kajenské korenie

  • 1/4ČL čierne korenie

  • štipka soľ

  • 2PL strúhaný tvrdý syr (ementál, gouda, eidam a pod)

  • 4ks cherry paradajky

  • 1ks jarná cibuľka (biela aj zelená časť)

  • 1PL majonéza

  • 2PL voda

  • 1PL olej/ghee/masť

Ako na to

  • Vaječné bielka vyšľaháme ručným mixérom na tuhý sneh.
  • V miske metličkou zmiešame vajíčka, nasekané lístky medvedieho cesnaku a baby špenátu, lahôdkové droždie, kajenské korenie, čierne korenie a soľ. Zmes jemne vmiešame do vyšľahaných bielkov.
  • Na panvici rozpálime olej/ghee/masť a naberačkou vlejeme 1/4 alebo 1/2 zmesi (podľa veľkosti panvice). Opekáme 2-3 minúty na miernom ohni, kým sa omeleta ľahko oddeľuje od panvice. Omeletu otočíme a opekáme 2 minúty z druhej strany. Keď je opečená do zlatista, vyberieme ju z panvice, ak je potrebné pridáme trochu tuku a postup opakujeme so zvyškom zmesi.
  • Paradajky a cibuľku nakrájame nadrobno, syr nastrúhame. Majonézu zriedime s vodou a pridáme štipku soli. Pred podávaním omeletu posypeme kúskami paradajok, jarnej cibuľky, strúhaným syrom a prelejeme majonézovým dresingom. Podávame s čerstvou zeleninou alebo kúskom low carb chleba či pečiva.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*