Šúľance

Hoci sa u nás doma nezvykli šúľance robiť často, keď ich moja mama urobila, vždy som si na nich veľmi pochutila. Mala som a mám na nich rada, lebo sú malé, mäkké, sladké…jednoducho ideálne jedlo, keď si chcem vytvoriť chvíľku pohody a žiada sa mi niečo príjemné a nekomplikované.

Na tento recept na low carb šúlance som narazila na internete a všimla som si, že je veľmi populárny. Aj mňa hneď zaujal a to hlavne jednoduchými surovinami a ešte jednoduchšou prípravou. A hoci som veľmi neverila, že to budú také šúlance ako si pamätám z detstva, dala som im šancu. Veď sú to predsa low carb šúlance! A výsledok? Vysoko predčil moje očakávania. Okrem mňa veľmi chutil aj ostatným členom mojej rodina a hlavne môjmu synovi, ktorý sa ich doslova nevedel dojesť.

Šúlance s maslom z vlašských orechov, jahodovým džemom a kúskami čerstvých jahôd .

Detaily

Porcie

2 porcie / 20ks šúlancov

Čas prípravy

15 minút

Celkový čas

25 minút

Kalórie (1 porcia, bez oblohy)

417Kcal

Sacharidy (1 porcia, bez oblohy)

13g

Tuky (1 porcia, bez oblohy)

19g

Proteín (1 porcia, bez oblohy)

29g

Suroviny

  • 250g hrudkového tvarohu

  • 2 stredné vajíčka

  • 60g kokosovej múky

  • 30g psyllia

  • štipka soli

Ako na to

  • V stredne veľke miske zmiešame suroviny, rukami z nich miešaním vytvoríme jednotné cesto a necháme ho 10 minút odležať.
  • Cesto si rozdelíme na polovicu a každú polovicu na 10 kúskov. Z nich potom rukami vytvarujeme šúlance.
  • Vo väščom hrnci necháme zovrieť vodu, stíšime na slabý oheň a počkáme, kým bude voda len veľmi jemne bublať. Vložíme do nej šúlance (najlepšie nie všetky naraz ale v menších skupinách, aby sa nezlepili). Šúlance sú hotové, keď vyplávajú na hladinu (po cca 1-2 minútach).
  • Šúlance opatrne vytiahneme z vody, necháme odkvapkať a trochu vychladnúť. Podávame posypané mletým makom, orechami, low carb sladidlom, bobuľovým ovocím, orechovým maslom alebo preliate roztopeným maslom.
Šúlance s makom, práškovým erythritolom, maslom a čerstvými jahodami.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*