Jednoduchý a veľmi chutný šalát vhodný ako predjedlo, súčasť bohatých raňajok alebo ľahká večera. Pikantný medvedí cesnak, zdravé vajíčka, krémová majonéza, dijonská horčica, soľ a korenie. Potrebujeme len zopár surovín a 10 minút.
Medvedí cesnak je pikantná bylinka, s príjemnou cesnakovou chuťou a mnohými pozitívnymi účinkami na naše zdravie. Má rovnako veľmi široké využitie v kuchyni. Surový úžasne chutí v šalátoch, v peste alebo v cesnakovom nadýchanom masle. Dá sa tiež použiť do lievancov, polievok či ako obloha na zelenú low carb pizzu.
Ďalšie chutné, zdravé a výživné šaláty:
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/04/DF12DB53-DD48-4884-A2AF-06D77309D9DB_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/04/2BBA2CA7-FCCB-48A3-BEDF-373B8BF6F5A1_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/04/EDB5A98D-D7EC-47A9-8FE6-50D3B97806FA_1_201_a-1024x683.jpeg)
Detaily
4
10 minút
200Kcal
1g
17,5g
8,5g
- Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu vajíčkového šalátu s medvedím cesnakom
Suroviny
6ks vajíčko (stredné)
2 hrste medvedí cesnak
4PL majonéza
1-2ČL dijonská horčica
1/4ČL čierne korenie
1/4ČL soľ
Ako na to
- Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Lístky čerstvého medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na tenké pásiky.
- V miske pripravíme dresing zmiešaním majonézy, dijonskej horčice, čierneho korenia a soli.
- Zmiešame nakrájané vajíčka a medvedí cesnak, zalejeme ho majonézovým dresingom a premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pred podávaním posypeme extra dávkou medvedieho cesnaku.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/04/6B223766-F36D-4966-AB72-15F0FE30A799_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/04/580DF3AF-A698-4601-8697-437BF24F7612_1_201_a-1024x683.jpeg)