Slané krémové palacinky

Tento recept patrí medzi moje obľúbené lebo je veľmi jednoduchý a pritom naozaj výborne chutí. Tiež sa tak rýchlo neobje, lebo ho môžeme robiť na 100 rôznych spôsobov a meniť ho podľa našej chute a nálady.

Ja som tieto slané palacinky tentokrát robila so sezónnymi bylinkami – estragónom, pažitkou a kôprom. Tie som dala priamo do palacinkového cesta, aby ho prevoňali a dodali mu jemne korenistú chuť.

Palacinku som naplnila kombináciou tuniaka, majonézy, citrónovej šťavy, soli, čierneho korenia a čerstvého kôpru, ktorý ide výborne k rybe. Celá príprava nám zaberie 10 minút a je to jedlo vhodné na ktorúkoľvek časť dňa.

Pokiaľ máte radi palacinky aj nasladko, odporúčam vyskúšať palacinky bez múky.

Ďalšie skvelé recepty pre rýchly obed či večeru:

Rizoto s klobásou a zeleninou

Pečený hermelín

Kura v maslovej omáčke

Kura s garam masala

Šalát Nicoise

Vajíčkové muffiny

Brokolicové placky

Detaily

Porcie

2

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1ks)

650Kcal

Sacharidy (1ks)

5g

Tuky (1ks)

48g

Proteín (1ks)

52g

  • Nutričné hodnoty sú počítané aj s tuniakovou plnkou.
  • 1 porcia – 2 plnené palacinky

Suroviny

  • Palacinka
  • 4 stredné vajíčka

  • 80g cream cheese (Goldessa, Lučina alebo Philadephia)

  • 2PL čerstvé bylinky (nasekané na drobno)

  • 1ČL sušený cesnak

  • Štipka soli

  • Štipka čierneho korenia (ideálne čertsvo namleté)

  • 1-2PL masť, ghee, alebo olej na opekanie

  • Plnka
  • 300g tuniak vo vlastnej šťave

  • 2PL majonéza

  • 1PL citrónová šťava

  • 1ČL citrónová kôra

  • 1ČL čerstvý kôpor

  • štipka soli

  • čierne korenie

Ako na to

  • V strednej miske metličkou zmiešame suroviny na palacinku (okrem tuku určeného na opekanie palaciniek). Snažíme sa, aby sa suroviny dôkladne prepojili.
  • Na menšej panvici rozohrejeme tuk. Malou naberačkou dáme porciu palacinkového cesta na panvicu a opečieme z oboch strán dozlatova.
  • Tuniaka zlejeme zo šťavy a necháme odkvapkať. Zmiešame s ostatnými surovinami na plnku. Zmesou naplníme palacinky a podávame s čerstvou zeleninou.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*