Farebný, chutný a zdravý šalát s pečenou špargľou, paprikou, cukinou a výborným dresingom s francúzskou horčicou. Nasekané vlašské orechy pridajú šalátu nielen zdravé tuky no aj príjemný skus. Výborná ľahká večera alebo príloha ku pečenému mäsu.
Akú zeleninu použijeme?
Šalát je kombináciou pečenej a čerstvej zeleniny. Na pečenú zeleninu sme použili špargľu, cukinu a hrubostennú papriku. Vhodný je napríklad aj baklažán, zelené fazuľové lusky alebo brokolica. Z čerstvej zeleniny použijeme zmes listových šalátov, ľadový šalát a baby špenát.
Ako šalát pripravíme?
Špargľu umyjeme a škrabkou na zeleninu očistíme stonku od vláknitých častí. Keď je špargľa mladá, stačí ju čistiť do dĺžky 3-4cm od miesta, kde bola pri zbere odrezaná a len vrchnú časť šupky. Pri staršej špargli ošúpeme stonku po celej dĺžke a ak je potrebné, odstránime šupku viac do hĺbky.
Cukinu a papriku umyjeme a spolu s očistenou špargľou nakrájame na menšie časti (asi 10 cm dlhé). Obalíme ich v zmesi oleja, soli a čierneho korenia. Zeleninu upečieme v rúre.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/05/BD0FD335-098B-4692-B294-CE5E26EE80D5_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/05/72245CDF-D932-4C9E-B836-A79E6C6AA59F_1_201_a-1024x683.jpeg)
Do misy dáme umytú listovú zeleninu, pridáme opečenú zeleninu, zalejeme dresingom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Ďalšie chutné šaláty:
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/05/D12139DE-BC03-4993-A862-0A08CE995A0B_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/05/FC998891-0057-4F25-AEDD-35C7177E5AF3_1_201_a-1024x683.jpeg)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/05/9506006B-BA02-40BD-8952-37BA233E8DFF_1_201_a-1024x683.jpeg)
Detaily
4
30 minút
288Kcal
11g
25g
5,8g
- Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu šalátu s horčicovým dresingom.
Suroviny
12ks stonky špargľa
300g cukina (1 stredná)
1/2ks hrubostenná červená paprika
1/2ks hrubostenná žltá paprika
2PL olivový / avokádový olej
1/2ČL soľ
200g listový šalát mix (polníček, baby špenát a pod.)
200g ľadový šalát
40g vlašské orechy
- Dresing
3PL olivový / avokádový olej
2PL jablčný ocot
1ČL hrubozrnná alebo dijonská horčica
čierne korenie
Ako na to
- Špargľu umyjeme a škrabkou na zeleninu očistíme stonky od vláknitých častí. Spolu s cukinou a paprikou ju nakrájame na asi 10cm dlhé kúsky, ktoré obalíme v zmesy olivového oleja a soli. Zeleninu dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme 15 minút na 200C.
- Dresing pripravíme zmiešaním oleja, jablčného octu, horčice a čierneho korenia. Suroviny môžeme prepojiť pomocou ponorného mixéra alebo pretrepaním v sklenenej nádobke s viečkom.
- Šaláty umyjeme, odstredíme alebo osušíme papierovou utierkou. Ak je treba, nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme opečenú zeleninu, nasekané vlašské orchy a prelejeme dresingom.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2021/05/9885C99C-B8EE-4965-9DC6-C89F5D488021_1_201_a-1024x683.jpeg)