Šalát Cézar

Začnime rok 2020 s niečím zdravým, jednoduchým na prípravu no súčasne veľmi chutným. Čo takto jednu výbornú klasiku, šalát Cézar. Šťavnaté kuracie mäso, chrumkavá slanina, čerstvý šalát a úžasný dressing. Je to jednoducho lowcarb bomba.

Ingrediencie l 2porcie
Dressing

125ml majonézy
1PL dijonskej horčice
15g parmezánu nastrúhaného najemno
Šťava a kôra z 1/2 citróna
2PL nasekaných ančovičiek
1 strúčik cesnaku roztlačený
soľ a čierne korenie
Šalát
300g kuracích pŕs (prípadne morka, králik s pod.)
1PL oleja, masla alebo masti
soľ a čierne korenie
70g slaniny
250g šalátu (použila som ľadový)
30g parmezánu natrúhaného najemno

Ako na to?
✏️Dôkladne zmiešame ingrediencie na dressing a dáme ho do chladničky vychladiť.
✏️Zatiaľ si na panvici pripravíme na oleji/masle/masti kuracie prsia, ktoré sme predtým osolili a okorenili. Opečieme ich z oboch strán. Môžeme ich pripraviť aj v rúre na 175C cca 20 minút.
✏️Na panvici opražíme slaninu do chrumkava. Nakrájame na malé kúsky.
✏️Šalát nakrájame na rezance, dáme do misky. Navrch poukladáme nakrájané kuracie prsia, polejeme dresingom, posypeme slaninou a nastrúhaným parmezánom.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*