Máte radi nadýchané, jemné, sladké a tenučké palacinky? Tak tento recept musíte vyskúšať! Prekvapivé na nich je, že hoci neobsahujú ani gram múky, výborne držia pokope, sú jemné a nadýchané. Je to vďaka kombinácii mascarpone a vajíčok, ktoré ich robia super vláčnymi. Ich príprava je super rýchla, úplne jednoduchá a zvládne ju aj kuchár začiatočník.
Ako prílohu odporúčam kokosovú alebo mliečnu šľahačku, jahody či iné bobuľové ovocie, škoricu, pomleté orechy prípadne roztopenú čokoládu.
Ak máte radi palacinky aj naslano, určite vyskúšajte slanú krémovú palacinku.


Detaily
4 palacinky
5 minút
15 minút
86Kcal
0,75g
6,3g
5,8g
Suroviny
4 stredné vajíčka
40g mascarpone alebo cream cheese
(Philadelphia, Goldessa, Lučina)1/2ČL mletej škorice
1PL sladidla (podľa vášho výberu)
štipka soli
1PL oleja (na vymastenie panvice)
Ako na to
- Všetky suroviny okrem oleja zmiešame v miske, kým vznikne hladká zmes bez hrudiek. Pre urýchlenie prípravy cesta môžeme použiť stolný mixér.
- Na panvici rozpálime jemnú vrstvu oleja a menšou naberačkou dávkujeme cesto tak, aby sme vytvorili tenkú palacinku, ktorú opekáme cca 1 minútu z jednej a 30 sekúnd z druhej strany. Čím je palacinka tenšia, tým kratšie ju pripravujeme.

