Palacinky bez múky

Máte radi nadýchané, jemné, sladké a tenučké palacinky? Tak tento recept musíte vyskúšať! Prekvapivé na nich je, že hoci neobsahujú ani gram múky, výborne držia pokope, sú jemné a nadýchané. Je to vďaka kombinácii mascarpone a vajíčok, ktoré ich robia super vláčnymi. Ich príprava je super rýchla, úplne jednoduchá a zvládne ju aj kuchár začiatočník.

Ako prílohu odporúčam kokosovú alebo mliečnu šľahačku, jahody či iné bobuľové ovocie, škoricu, pomleté orechy prípadne roztopenú čokoládu.

Ak máte radi palacinky aj naslano, určite vyskúšajte slanú krémovú palacinku.

Detaily

Porcie

4 palacinky

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

15 minút

Kalórie (1ks)

86Kcal

Sacharidy (1ks)

0,75g

Tuky (1ks)

6,3g

Proteín (1ks)

5,8g

Suroviny

  • 4 stredné vajíčka

  • 40g mascarpone alebo cream cheese
    (Philadelphia, Goldessa, Lučina)

  • 1/2ČL mletej škorice

  • 1PL sladidla (podľa vášho výberu)

  • štipka soli

  • 1PL oleja (na vymastenie panvice)

Ako na to

  • Všetky suroviny okrem oleja zmiešame v miske, kým vznikne hladká zmes bez hrudiek. Pre urýchlenie prípravy cesta môžeme použiť stolný mixér.
  • Na panvici rozpálime jemnú vrstvu oleja a menšou naberačkou dávkujeme cesto tak, aby sme vytvorili tenkú palacinku, ktorú opekáme cca 1 minútu z jednej a 30 sekúnd z druhej strany. Čím je palacinka tenšia, tým kratšie ju pripravujeme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*