Jahodový termix

Ovocie a zelenina najlepšie chutia keď sú v sezóne. Majú pre svoj rast a dozrievanie ideálne podmienky, ktoré im vytvorila sama príroda a preto sú plné vitamínov, minerálov a ich výživová hodnota je najvyššia. Práve vrcholí sezóna sladkých šťavnatých jahôd. Ich všetrannosť, úžasná chuť a aróma a samozrejme aj skvelé výživové hodnoty ich robia jednou z najobľúbenejších surovín v kuchyni v kategórii ovocie a zelenina. A studnica receptov s ich použitím je asi naozaj nevyčerpateľná.

Tento recept je super jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Jemný tvaroh mu dodáva krémovosť, kyslá smotana a ovocie príjemnú sviežosť. Dochutený citrónovou kôrou, vanilkou a low carb sladidlom je to to pravé letné osvieženie pre deti a dospelých.

Ďalšie jahodami inšpirované recepty:

Jahodové gule

Jahodová galetka

Crumble

Jahodovo-smotanová pena

Fatbomba jahodový cheesecake

Detaily

Porcie

4 porcie

Čas prípravy

15 minút

Celkový čas

20 minút

Kalórie (1porcia)

254Kcal

Sacharidy (1porcia)

8g

Tuky (1porcia)

19,5g

Proteín (1porcia)

8g

Suroviny

  • Termix
  • 250g jemného tvarohu

  • 250g kyslej smotany

  • 4PL bleskového jahodového džemu

  • 1PL práškového erythritolu

  • 1/2ČL vanilky

  • 1/2ČL citrónovej kôry

  • Bleskový jahodový džem
  • 150g jahôd (mrazené alebo čerstvé)

  • štipka soli

  • štipka mletej vanilky

  • štipka mletej škorice

  • 1ČL práškového erythritolu

  • Na ozdobu
  • 20g horkej čokolády

  • 4-6ks čerstvých jahôd

Ako na to

  • Bleskový jahodový džem si pripravíme tak, že jahody (čerstvé alebo mrazené) podlejeme trochou vody a na miernom ohni rozvaríme. Pridáme vanilku, soľ, mletú škoricu a erythritol a varíme asi 10 minút, až kým džem zhusne. 
  • Vo väčšej miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vychladnutý bleskový džem, vanilku, citrónovú kôru a erythritol. Dôkladne premiešame a dáme do servírovacích misiek alebo pohárov.
  • Podávame ozdobené nastrúhanou čokoládou a čerstvými jahodami.

Tip:

Dezert najlepše chutí vychladený.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*