Čedarovo – cesnakový chlieb

Čedarovo-cesnakový chlieb je zatiaľ najhutnejší z low carb chlebíkov na mojom blogu a to hlavne vďaka štedrej dávke syru, ktorý mu dáva v kombinácii s cesnakom skvelú chuť. Najlepšie mi tento chleba chutí s maslom no výborne sa hodí aj k mäsovej, rybacej alebo zeleninovej nátierke. Je výbornou prílohou ku lowcarb tanierom prípadne mäsovým či syrovým nárezom.

Detaily

Porcie

10 porcií

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

45 minút

Kalórie

188 Kcal

Sacharidy (1porcia)

2,5g

Tuky (1porcia)

16,4g

Proteín (1porcia)

7,5g

Suroviny

  • 160g mandľovej múky

  • 100g syru čedar

  • 60g jemného tvarohu (možno nahradiť kyslou smotanou)

  • 30g masla

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 3 vajcia

  • 1ČL soli

  • 1 a 1/2 ČL prášku do pečiva

  • 1ČL rasce

  • 1ČL majoránky

Ako na to

  • Rúru rozpálime na 180C. Vymastíme formu na chlieb (použila som silikónovú formu s veľkosťou 10x20cm).
  • Vo väčšej mise zmiešame čedar nastrúhaný najemno, mandľovú múku, práčok do pečiva, roztlačený cesnak, korenie a soľ.
  • V menšej miske dôkladne zmiešame roztopené maslo, tvaroh a vajíčka.
  • Zmiešame sypké a mokré ingrediencie. Vznikne nám hutné cesto, ktoré dáme do formy na chlieb. Pečieme 25-30minút.
Čedarový chleba ako príloha ku low carb raňajkám.

Recepty na ďalšie vynikajúce low carb chlebíky.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*