Kura v maslovej omáčke

Milujem jednoduché a rýchle recepty. A tento je jeden z nich. Šťavnaté, zvrchu chrumkavé kuracie prsia, vo výbornej jemnej omáčke, v ktorej sa spája maslo, cesnak, pikantná dijonská horčica, citrónová šťava a zmes korenín a byliniek. Ako prílohu odporúčam cuketové rezance, šikovná low carb príloha, ku ktorej sa maslová omáčka ideálne hodí.

Aké mäso použiť?

Vhodné je okrem kuracieho aj hoväzdie, králik, alebo morčacie mäso.

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

30 minút

Kalórie (1porcia)

320Kcal

Sacharidy (1porcia)

4g

Tuky (1porcia)

14,5g

Protein (1porcia)

41g

Suroviny

  • 500g kuracie prsia

  • 3 stredné cukety

  • 40g maslo

  • 60ml kurací vývar

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 2PL citrónová šťava

  • 1PL dijonská horčica

  • 1/2ČL sladká paprika

  • 2PL nasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 1ČL chilli omáčky (môžeme vynechať)

  • soľ

  • čierne korenie

Ako na to

  • Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Osolíme a okoreníme ich čiernym korením.
  • Cukinu si špiralizérom alebo škrabkou na zeleninu nakrájame na dlhé rezance. Cesnak nakrájame nadrobno.
  • Na veľkej panvici rozohrejeme 10g masla, pridám kuracie pásiky a rozložíme ich v jednej vrstve na panvicu. Jednu minútu mäso necháme opekať bez miešania.
  • Pridáme nakrájaný cesnak, mäso premiešame a prikryté dusíme do zmäknutia. Ak je potrebné, trochu ho podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a opekáme, kým je navrchu pekne hnedé. Stačí krátko a na silnejšom ohni, nech mäso ostane šťavnaté. Keď je hotové, vyberieme ho, dáme na stranu a výpek necháme v panvici.
  • Do výpeku dáme zvyšok masla, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, vývar, sladkú papriku, chilli omáčku a varíme, kým sa omáčka zredujuke asi na polovicu.
  • Pridáme na panvicu cuketové rezance a obalíme ich v omáčke. Cuketa pustí vodu, preto ich opekáme kým omáčka opäť zhustne a cuketové rezance trochu zmäknú.
  • Pridáme kuracie mäso, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame. Môžeme dodatočne pokvapkať citrónovou šťavou.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*