Hummus asi netreba nijako špeciálne predstavovať. Cícerová pomazánka s tahini pastou je celosvetovo známa svojou lahodnou chuťou a zdravým zložením. Možno ste sa už stretli aj s jej verziami, kedy sa namiesto cíceru používajú iné druhy zeleniny alebo strukovín. Keďže toto je blog o low carb stravovaní, čo je vhodnejší základ pre low carb verziu hummusu ako avokádo. Prísun zdravého tuku zabezpečí nasýtenie aj potrebnú energiu pre telo.
Ak rozmýšlate s čím avokádový hummus podávať, odporúčam vyskúšať:
Tortillové chipsy z ľanovej múky
Semienkové krekry (z mandľovej múky)
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2020/03/fullsizeoutput_dac-1024x682.jpeg)
Detaily
4 porcie
5 minút
15 minút
281 Kcal
3g
28g
3g
Suroviny
2 avokáda
4PL olivového oleja
2PL tahini pasty
3PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno alebo prelisovaný
2PL čerstvej petržlenovej vňate
alebo koriandru (plus 1PL na ozdobenie)mletá rasca
čierne korenie
soľ
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2020/03/fullsizeoutput_db0-1024x669.jpeg)
Tip: Na ozdobu sa hodia aj sezamové semiačka, chilli alebo slnečnicové semiačka opečené nasucho.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2020/03/fullsizeoutput_dae-1024x683.jpeg)