Avokádový hummus

Hummus asi netreba nijako špeciálne predstavovať. Cícerová pomazánka s tahini pastou je celosvetovo známa svojou lahodnou chuťou a zdravým zložením. Možno ste sa už stretli aj s jej verziami, kedy sa namiesto cíceru používajú iné druhy zeleniny alebo strukovín. Keďže toto je blog o low carb stravovaní, čo je vhodnejší základ pre low carb verziu hummusu ako avokádo. Prísun zdravého tuku zabezpečí nasýtenie aj potrebnú energiu pre telo.

Ak rozmýšlate s čím avokádový hummus podávať, odporúčam vyskúšať:

Tortillové chipsy z ľanovej múky

Parmezánovo-semienkové chipsy

Syrovo-tymiánové krekry

Semienkové krekry (z mandľovej múky)

Detaily

Porcie

4 porcie

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

15 minút

Kalórie (1porcia)

281 Kcal

Sacharidy (1porcia)

3g

Tuky (1porcia)

28g

Proteín (1porcia)

3g

Suroviny

  • 2 avokáda

  • 4PL olivového oleja

  • 2PL tahini pasty

  • 3PL citrónovej šťavy

  • 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno alebo prelisovaný

  • 2PL čerstvej petržlenovej vňate
    alebo koriandru (plus 1PL na ozdobenie)

  • mletá rasca

  • čierne korenie

  • soľ

Ako na to

  • Suroviny dáme do mixéra a dôkladne zmixujeme.
  • Pred podávaním ozbobíme vňaťkou.

Tip: Na ozdobu sa hodia aj sezamové semiačka, chilli alebo slnečnicové semiačka opečené nasucho.

Podávané s ľanovými čipsami, čerstvou zeleninou a bobuľovým ovocím.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*