Začnime rok 2020 s niečím zdravým, jednoduchým na prípravu no súčasne veľmi chutným. Čo takto jednu výbornú klasiku, šalát Cézar. Šťavnaté kuracie mäso, chrumkavá slanina, čerstvý šalát a úžasný dressing. Je to jednoducho lowcarb bomba.
Ingrediencie l 2porcie
 Dressing
 125ml majonézy
 1PL dijonskej horčice
 15g parmezánu nastrúhaného najemno
 Šťava a kôra z 1/2 citróna
 2PL nasekaných ančovičiek
 1 strúčik cesnaku roztlačený
 soľ a čierne korenie
 Šalát
 300g kuracích pŕs (prípadne morka, králik s pod.)
 1PL oleja, masla alebo masti
 soľ a čierne korenie
 70g slaniny
 250g šalátu (použila som ľadový)
 30g parmezánu natrúhaného najemno
Ako na to?
 ✏️Dôkladne zmiešame ingrediencie na dressing a dáme ho do chladničky vychladiť.
 ✏️Zatiaľ si na panvici pripravíme na oleji/masle/masti kuracie prsia, ktoré sme predtým osolili a okorenili. Opečieme ich z oboch strán. Môžeme ich pripraviť aj v rúre na 175C cca 20 minút.
 ✏️Na panvici opražíme slaninu do chrumkava. Nakrájame na malé kúsky.
 ✏️Šalát nakrájame na rezance, dáme do misky. Navrch poukladáme nakrájané kuracie prsia, polejeme dresingom, posypeme slaninou a nastrúhaným parmezánom.


        
			
			
			
			
			
			
			
			
			
mozem zjest naozaj 300 g kuracieho mäsa na obed ?