Karfiólovo – syrové placky

Je tomu už rok, čo som objavila low carb spôsob stravovania a našla som k jedlu a jeho príprave nový prístup. Recept na tieto placky boli jedným z mojich prvých low carb kulinárskych počinov, ktoré išli nad rámec praženice so šalátom a opekanej slaniny. Rada sa k týmto plackám vraciam a preto som sa nimi rozhodla osláviť moje prvé (a verím, že nie posledné) low carb výročie.

Detaily

Porcie

8 placiek

Čas prípravy

15 minút

Celkový čas

50 minút

Kalórie

781Kcal

Sacharidy

12g

Tuky

53g

Proteín

62g

Suroviny

  • 200g karfiólu

  • 100g strúhanej mozzarelly

  • 70g strúhaného parmezánu

  • 2 stredné vajíčka

  • 1ČL sušeného oregana

  • Soľ

  • Čierne korenie

Ako na to

  • Karfiól nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 10 minút odstáť. Po uplynutí času dáme nastrúhaný karfiól do utierky a vytlačime z neho prebytočnú tekutinu.
  • Rúru si vyhrejeme na 175C.
    Karfiól spolu s ostatnými surovinami dáme do väčšej misky a dôkladne premiešame.
  • Na plech vystlaný pečiacim papierom tvarujeme 0,5cm vysoké placky, 6 väčších alebo 8 menších.
  • Dáme piecť na 30-35 minút.

Tip:
Placky sú výborné ako príloha, dájú sa z nich robiť sandwiche, alebo ich môžete jesť len tak samotné ako šikovný snack do ruky. Podávala som ich s opekanou slaninou a majo šalátom z reďkovky, cibuľky, stopíkatého celeru, soli a korenia.

Sendvič z karfiolových placiek s guacamole, paradajkou a slaninou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*