Karfiólový steak s hríbami a fetou

Máte chuť na ľahké jedlo a chcete vyskúšať nové chute? Tento recept v sebe spája tradičné chute hríbov, karfiólu a fety s exotickým koriandrom a mätou. Znie to celkom divoko však? Dajte tejto kombinácii šancu, neoľutujete.

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

30 minút

Kalórie (1porcia)

355Kcal

Sacharidy (1porcia)

9g

Tuky (1porcia)

33g

Proteín (1porcia)

6g

Suroviny

  • 2 karfiólové steaky (plátky hrubé 3-4 cm,
    rezané aj so stonkou, aby si steak udržal tvar)

  • 80g masla

  • 1ČL sušený koriander

  • sušená mäta

  • chilli (alebo cayenské korenie)

  • rasca mletá

  • 1ČL sušený cesnak

  • 200g hríbov (čerstvé alebo mrazené)

  • 1 stredná cibuľa

  • 1/2 červenej hrubostennej papriky

  • soľ

  • čierne korenie

  • 50g syru feta

  • petržlenová vňať

Ako na to

  • Pripravíme si 2 panvice. Na jedne budeme robiť steaky, na druhej hríbovú zmes.
  • Pripravíme si zmes korenín z koriandra, mäty, chilli, rasce a cesnaku. Ak máme len čerstvý koriander a mätu, pridáme ju k steakom až na úplný záver.
  • Na panvici roztopíme 30g masla. Položíme na maslo steaky a opekáme cca 2 minúty na jednej strane na miernom ohni. Hornú stranu posypene pripravenou zmesou korenín.
  • Steaky otočíme a posypeme korením aj druhú stranu. Opekáme kým karfiól zmäkne (cca 5-6 minút).
  • V priebehu prípravy pridáme na panvicu ďalších 30g masla, ktorým po jeho roztopení steaky polievame.
  • Na druhej panvici roztopíme zvyšné maslo, opečieme na ňom cibuľku do zlatova, pridáme hríby, opečieme do hneda, v závere okoreníme a osolíme.
  • Zmes po dokončení preložíme do misky a na tuku, ktorý ostal v panvici, zľahka osmažíme červenú papriku nakrájanú na prúžky.

🍲Servírovanie: Na karfiólový steak dáme hríbovú zmes, navrch osmaženú červenú papriku. Posypeme fetou a petržlenovou vňaťou.

Tip:

Čo so zvyškom karfiólu po odrezaní steakov? Ostanú nám prevažne ružičky. Dajú sa použiť napríklad na prípravu karfiólového pyré, polievky, karfiólovej ryže alebo placiek.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*