Syrovo – tymiánové krekry

Plánujete dlhšiu cestu a chcete ostať verný lowcarb stravovaniu? Nie je nič jednoduchšie. Mnoho nízkosacharidových potravín je na cestovanie ako stvorených. Ak by ste k vareným vajíčkam, zelenine, mäsu a orechom radi chrumkali aj nejaké chutné syrové krekry, tento recept je práve pre vás.

Pripravte si ich deň vopred a vložte do uzatvárateľnej nádoby k ostatnému proviantu a keď sa ohlási hlad, budete na neho 100percentne pripravení.

Avokádové chipsy

Tortillové chipsy z ľanovej múky

Parmezánovo-semienkové chipsy

Semienkové chipsy (z mandľovej múky)

Detaily

Porcie

3 porcie (spolu 15-18ks)

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

25 minút

Kalórie

420 Kcal

Sacharidy

5g

Tuky

34g

Proteín

20g

Suroviny

  • 40g kokosovej múky

  • 50g masla (vážime stuhnuté, použijeme roztopené)

  • 100g syru čedar (rozdelené na 50g a 50g)

  • 50g syru parmezán

  • 2 vajíčka

  • sušený tymián

  • sušený rozmarín

  • sladká paprika

  • chilli (podľa chuti)

Ako na to

  • V miske zmiešame múku, roztopené maslo, vajíčka, čedara, parmezán a koreniny.
  • Necháme pár minút odpočívať, nech sa múka napije.
  • Vyformujeme 15 guličiek, z ktorých rukou vyformujeme disky, ktoré posypeme zvyškom čedaru. Môžeme ešte dodatočne posypať korením.
  • Pečieme 15 minút na 180C.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*