Zlaté kurkumové latte

Jeseň nám usilovne klope na dvere a studené rána nás stále častejšie uisťujú o tom, že leto sa nadobro skončilo. Prichádza sezóna hrubých svetrov, teplých ponožiek aj nápojov. Najlepší čas na krásne zlaté kurkumové latte. (Zlaté kvôli svojej sýtej žltej farbe, ktorú má vďaka kombinácii mletej kurkumy a škorice.)

Je to ideálny nápoj na prehriatie organizmu a výborný vzpružovák. Tento chutný nápoj pohladí nielen úžasnou korenistou vôňou ale súčasne povzbudí vďaka káve. A ak si ho pri podávaní ešte ozdobíme kokosovou alebo mliečnou šľahačkou, kulinársky zážitok bude zaručený.

Kurkukové latte ozdobené kokosovou šľahačkou (recept nižšie), štipkou škorice a kurkumy.

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

10 minút

Kalórie (1porcia)

60Kcal

Sacharidy (1porcia)

7g

Tuky (1porcia)

2g

Proteín (1porcia)

0g

Suroviny

  • 240ml kokosového mlieka (ideálne neodtučnené z konzervy)

  • 120ml silnej čiernej kávy (espresso)

  • 1ČL mletej kurkumy

  • 1/2ČL mletej škorice

  • 1/2ČL mletého sušeného zázvoru

  • 1/2ČL mletej vanilky (1ČL vanilkovej esencie)

  • štipka čierneho korenia

  • štipka soli

  • 1-2ČL sladidla

Ako na to

  • Suroviny dáme do mixéra a asi 30 sekúnd mixujeme.
  • Pred podávaním môžeme ozdobiť mliečnou alebo kokosovou šľahačkou a štipkou kurkumy a škorice.

Kokosová šľahačka

Suroviny

  • Kokosový krém – horná hustá časť z plnotučného
    kokosového mlieka z konzervy
    (90percentný extrakt z kokosového orecha, nie light verzia)

  • štipka soli

  • sladidlo (napríklad 1-2 kvapky stévie)

Ako na to

  • Konzervu s kokosovým mliekom dáme ideálne deň pred použitím vychladiť do chladničky.
  • Pred otvorením konzervou NEtrasieme. Konzervu otvoríme a zozbierame hustú časť, ktorá sa usadila navrchu a dáme do väčšej misky.
  • Kokosový krém ochutíme soľou a sladidlom a ručným mixérom 2 minúty mixujeme.

Tip:

  • Ak sme konzervu nedali deň pred použitím chladiť, nezúfame si. Aby bola šľahačka pevnejšia, dáme pred mixovaním kokosový krém na 10 minút do mrazničky.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*