Rizoto s klobásou a zeleninou

Pikantná klobása, sladká paprika, chrumkavý stopíkatý celer, cesnak. Toto rizoto pripravíte za 30 minút a je to výborný sýty a zdravý obed alebo večera, ktoré si obľúbi každý, kto má rád plné, farebné a dobre vychutené jedlá.

Akú klobásu použiť?

Hodí sa klobása s jemnejšou aj pikantnou chuťou. Ja som použila bravčovú pikantnú klobásu so sladkou paprikou a cesnakom. Odporúčam napríklad čabajku, uhorskú, maďarskú klobásu alebo klobásu z mangalice. Keďže sa pri príprave opeká, pokojne môže byť aj menej suchá, keďže tákáto pustí do rizota viac chute a šťavy.

Akú ryžu použiť?

V receptoch sa snažím, aby jedlá vyhovovali low carb spôsobu stravovania. Preto použijeme namiesto klasickej ryže karfiolovú. Ak s karfiólovou ryžou nemáte skúsenosti, pozrite si Tipy na jej prípravu, ktoré vám poradia, ako pripraviť čo najlepšiu karfiolovú ryžu.

Karfiolová ryža je skvelá low carb príloha, ktorá sa výborne hodí na prípravu rizota. Je zdravá, chutná, výborne sa kombinuje s rôznymi chuťami a je jednoduchá na prípravu.

Ďalšie recepty z karfiolovej ryže:

Karfiolova ryža so sušenými paradajkami

Karfiolovo-hubové rizoto

Pražená ryža

Karfiolová pizza

Detaily

Porcie

4 porcie

Čas prípravy

30 minút

Kalórie (1porcia)

392Kcal

Sacharidy (1porcia)

7g

Tuky (1porcia)

30g

Protein (1porcia)

17g

Suroviny

  • 300g klobása

  • 1PL olej

  • 40g biela cibuľa
    (stredne veľká)

  • 50g stopíkatý celer
    (2 dlhšie stonky)

  • 50g hrubostenná paprika

  • 2 strúčiky cesnak

  • 1ČL kajenské korenie

  • 100ml vývar

  • 350g surová karfiolová ryža
    (z 1/2 stredne veľkého karfiolu)

  • čierne korenie

  • soľ

Ako na to

  • Klobásu nakrájame na kolieska, cibuľu nadrobno, papriku na kocky 1x1cm, cesnak a celer na plátky.
  • Klobásu opečieme na panvici na troche oleja z oboch strán, kým zhnedne a pustí šťavu. Vyberieme ju z panvice.
  • Na výpeku z klobásy na miernom ohni osmahneme cibuľu, cesnak, papriku a celer, kým zmäknú, asi 5-8 minút. Pridáme karfiolovú ryžu, zalejeme vývarom, pridáme korenia a soľ. Podusíme ďalších 5-8 minút, kým karfiolová ryža zmäkne a je al dente.
  • Do hotovej ryže vrátime opečenú klobásu a podľa chuti dochutíme korením. Podávame teplé.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*