Parmezánovo – semienkové chipsy

Neviem ako je to u vás, no ja milujem jedlá, ktoré sú chrumkavé. Preto robievam tieto chipsy často. Nosím si ich so sebou do kina ako náhradu za pukance a na párty sa väčšinou zjedia ako prvé. Ich príprava hádam ani nemôže byť jednoduchšia a ich slaná chuť a chrumkavosť sú návykové. Upozornila som vás 🙂

Recepty na ďalšie skvelé chipsy a krekry:

Avokádové chipsy

Syrovo-tymiánové krekry

Semienkové krekry (z mandľovej múky)

Tortillové chipsy z ľanovej múky

Detaily

Porcie

12ks

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

20 minút

Kalórie

565 Kcal

Sacharidy

5g

Tuky

41g

Proteín

36g

Suroviny

  • 70g strúhaného parmezánu

  • 1PL chia semiačok

  • 1PL sezamu

  • 2PL celých ľanových semiačok

  • 2PL tekvicových semiačok

Ako na to

  • Všetky ingrediencie zmiešame.
  • Na pečiaci papier kladieme zmes polievkovou lyžicou tak, že formujeme kôpky, ktoré neurovnávame.
  • Pečieme 8-10 minút na 180C. Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť a až potom ich premiestnime.

Tip:

  • Môžete vyskúšať aj iné druhy semiačok, prípadne korení ako sušený cesnak alebo oregano.
  • Chipsy sú výborné osamote ale napríklad aj v tandeme s guacamole alebo cesnakovou nátierkou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*