Kokosovo-malinový hrnčekový koláčik

Tento dezert to má všetko – je šťavnatý, prevoňaný kokosom a malinami, s tekutým stredom z orechového masla a čokolády. Obsahuje len samé dobré veci a jeho veľkosť je ideálna pre jedného či dvoch maškrtníkov. Výborný dezert na romantickú večeru pre dvoch hotový za 5 minút. Sen každej zaneprázdnenej gazdinky.

Aké ovocie použiť?

Ak práve nemáte poruke maliny, pokojne použite jahody, černice, čučoriedky alebo ríbezle. Keďže cesto je trochu hutnejšie (je to kvôli kokosovej múke), najlepšie sa mi pracuje s mrazeným ovocím. Ľahko sa s ním manipuluje, dobre drží tvar, bez problémov sa vtláča do cesta a pri tepelnej úprave koláčika sa rozmrazí a ostane šťavnaté.

S čím koláčik podávať?

Výborný je aj samostatne, no určite sa skvele páruje so šľahačkou, preliaty orechovým maslom alebo roztopenou čokoládou, posypaný kokosovými lupienkami opečenými nasucho alebo nasekanými orechmi.

Ďalšie recepty na hrnčekové koláčiky:

Lávový hrnčekový koláčik

Čokoládový hrnčekový koláčik

Detaily

Porcie

1-2

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

40 minút

Kalórie

556Kcal

Sacharidy

11g

Tuky

46g

Protein

16g

Suroviny

  • 1PL orechové maslo (mandľové, kešu, lieskovcové)

  • 10g horkej čokolády

  • 2PL kokosovej múky

  • 1/4ČP prášku na pečenie

  • 1PL strúhaného kokosu

  • štipka soli

  • 1PL roztopeného kokosového oleja
    alebo masla

  • 2-3PL (15-45ml) mandľového mlieka
    alebo smotany na šľahanie

  • 1 veľké vajíčko

  • 5 malín

Ako na to

  • Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, ktoré zmiešame s orechovým maslom. Zmes dáme na 30 minút do mrazničky stuhnúť.
  • V miske zmiešame kokosovú múku, prášok na pečenie, strúhaný kokos a soľ. Pridáme roztopený kokosový olej, mandľové mlieko a vajíčko. Dôkladne premiešame a vytvoríme polotuhé cesto.
  • Cesto dáme do vymasteného hrnčeka alebo malej zapekacej misky. Do stredu cesta vtlačíme zmrznutú orechovo-čokoládovu zmes (pokojne necháme časť z nej trčať) a po okrajoch vtlačíme maliny.
  • Pečieme v mikrovlnke na vysokej teplote 90 sekúnd alebo v rúre 10-15 minút na 200C.
  • Pred podávaním necháme trochu vychladnúť a ozdobíme šľahačkou alebo roztopenou čokoládou.

2 Comments

  1. Otestovaný recept na Valentína, zalizovala sa celá rodina. Rýchly recept a hlavne chutný ❤️.

Leave a Reply to Marta Cancel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*