Škoricové raňajkové štvorčeky

Poznáte škoricové cereálie Cini Minis? Ja si ich pamätám z čias, kedy som chodila na strednú školu a istý čas boli mojimi obľúbenými raňajkami. Spätne si uvedomujem, že to nebola najšťastnejšia voľba (originál obsahuje 4 druhy sladidla a pšeničnú múku).
Prednedávnom som objavila ich low carb verziu a musím povedať, že ma milo prekvapila svojou chrumkavosťou a textúrou. V kombinácii s bobuľovým ovocím a mandľovým mliekom sú naozaj výborné.

Ako sladidlo som zvolila low carb sladidlo erythritol, ktorý mi z low carb sladidiel vyhovuje najviac vďaka chuti blízkej cukru, nulovej energetickej hodnote (0 Kcal), sladkosti a konzistencii.

Detaily

Porcie

8 porcií

Čas prípravy

20 minút

Celkový čas

35 minút

Kalórie (1porcia)

247 Kcal

Sacharidy (1porcia)

3,75g

Tuky (1porcia)

21,3g

Proteín (1porcia)

6,5g

Suroviny

  • 160g mandľovej múky

  • 100g pomletých mandlí

  • 80g erythritolu

  • 2ČL mletej škorice

  • štipka soli

  • 2 veľké vajíčka

  • Na obalenie
  • 3PL erythritolu

  • 1Čl škorice

  • 2PL kokosového oleja

Ako na to

  • Rúru si vyhrejeme na 175C.
  • V mise zmiešame mandľovú múku, pomleté mandle, erythritol, škoricu a soľ.
  • V druhej väčšej mise si metličkou rozmiešame vajíčka tak, aby sa bielka a žĺtka dôkladne prepojili.
  • Do vajíčok postupne sypeme suché ingrediencie a miešame, kým sa vytvorí cesto.
  • Cesto dáme medzi dva pečiace papiere a valčekom na cesto ho vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto by malo byť veľmi tenké a rovnomerne vyvaľkané. Snažíme sa, aby nebolo v strede hrubšie, inak sa neprepečie rovnomerne.
  • Spodný pečiaci paper spolu s cestom dáme na plech a vrchný papier odstránime. Cesto rozrežeme na štvorčeky veľkosti 2x2cm. Netreba ich oddeľovať, stačí cesto nakrájať.
  • Pečieme 10-12 minút.
  • Necháme vychladnúť, potrieme kokosovým olejom z oboch strán a obalíme v zmesy z erythritolu a škorice. Skladujeme v uzavretej nádobe.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*