Opekaná kapusta so slaninou

Kapusta je pre low carb stravovanie veľmi vhodná, lebo je nízkosacharidová. Zelená kapusta má dokonca ešte menej sacharidov na 100g ako červená (zelená 3,6g, červená 5,3g). Okrem toho kapusta obsahuje vitamíny a minerály, posilňuje imunitu, má omladzujúce účinky a pozitívne vplýva na naše trávenie. A je samozrejme aj veľmi chutná a všestranne využiteľná. Dá sa dusiť, piecť, blanšírovať, nakladať, kvasiť alebo jesť len tak, surová.

V tomto recepte si kapustu skombinujeme so slaninou a maslom a dostaneme sýtu a veľmi príjemnú prílohu, ktorá chutí či už s mäsom, volským okom alebo chilli a lyžicou majonézy.

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

30 minút

Kalórii (1porcia)

613Kcal

Sacharidy (1porcia)

9g

Tuky (1porcia)

48g

Proteín (1porcia)

34g

Suroviny

  • 400g červenej alebo bielej hlávkovej kapusty

  • 180g slaniny

  • 40g masla

  • 1ČL čierneho korenia

  • 1/2ČL soli

Ako na to

  • Kapustu nakrájame na tenké pásiky alebo malé kúsky. Slaninu nakrájame na malé kocky.
  • Na panvici opečieme slaninu do chrumkava, pridáme kapustu a maslo a opekáme kým kapusta nezmäkne. Osolíme a okoreníme.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*