Chrumkavé, jemné, čokoládou a orechmi prevoňané sušienky, jednoduché na prípravu.
Môj obľúbený recept na chutné čokoládové low carb sušienky, ktorý naozaj nešetrí čokoládou a orechami. Skvelým snack ku poobedňajšej káve, rýchla záchrana keď nás prepadne náhly hlad alebo malé pohostenie pre nečakanú návštevu. A kto by odolal domácim sušienka, však?
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2020/01/Dezert-cookies-cokolada-vlasske-orechy-3-1024x683.jpg)
Detaily
10
20 minút
117Kcal
3,2g
10g
3,2g
Suroviny
70g mandľová múka
20g nesladený kakaový prášok
20g vlašské orechy
(10g nasekané najemno do cesta,
10g nasekané nahrubo na ozdobu)50g sladidlo
1 vajíčko
20g maslo
50g horká čokoláda
(74% a vyšší obsah kakaa)1/2ČL kypriaci prášok
Kokosové lupienky (na ozdobu)
Ako na to
- Vajíčko rozbijeme do väčšej misky a zmixujeme tak, aby sa bielko a žĺtko spojili.
- V mikrovlnke alebo vodnom kúpeli roztopíme maslo a POLOVICU (25g) čokolády a vytvoríme čokoládovú omáčku. Zmiešame ju s vajíčkom.
- Pridáme suché suroviny (mandľovú múku, kakaový prášok, sladidlo, kypriaci prášok) a najemno nasekané orechy. Miešame až vznikne tuhšie sušienkové cesto.
- Z cesta urobíme 10 guličiek, ktoré dáme na pečiaci papier a z nich vyformujeme sušienky s priemerom asi 5cm. Necháme medzi nimi miesto, keďze pri pečení ešte trochu narastú. Ozdobíme nahrubo nasekanými orechami, kokosom a čokoládou (nasekanou na kúsky).
- Pečieme v rúre 8-10 minút na 175C.
Tipy:
- Erythritol kupujem v bio obchode. Má podobnú štruktúru ako krupicový cukor. Práškový erythritol si z neho vyrobíme jednoducho: dáme sladidlo do suchého mixéra a asi pol minúty mixujem. Mixér musí byť úplne suchý a keď sladidlo domixujeme, počkáme asi 5 minút než otvoríme mixér, nech stihne prach sadnúť. Práškovú formu používam vo väčšine mojich receptov lebo sa na rozdiel od krupicovej/kryštálovej formy sa oveľa lepšie rozpúšťa.
![](http://www.lowcarbposlovensky.sk/wp-content/uploads/2020/01/Dezert-cookies-cokolada-vlasske-orechy-2.jpg)
Dnes som piekla, sú výborné
To ma velmi tesi!