Karfiólová kari polievka

Dávam do pozornosti! Luxusne krémová a plná chuti orientu. Táto karfiólová polievka vás zahreje počas posledných zimných dní. “Karfiólová polievka” neznie veľmi príťažlivo, no táto verzia vás určite milo prekvapí. Je veľmi chutná!

Zdobené kokosovým mliekom, petržlenovou vňaťou, opečeným karfiólom a parmezánovými čipsami

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

40 minút

Kalórie (1porcia)

326Kcal

Sacharidy (1porcia)

17g

Tuky (1porcia)

23g

Proteín (1porcia)

12g

Suroviny

  • 2PL oleja

  • 1/2 stredného karfiólu (350g)

  • 1 menšia mrkva

  • 1 malá cibuľka

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2ČL kari korenia

  • 1ČL rasce

  • 1/2ČL zázvoru (sušeného alebo čerstvého)

  • 3PL paradajkového pretlaku

  • 500ml vývaru (zeleninový, kurací, hovädzí…)

  • 3PL kokosového mlieka

  • 3PL citrónovej šťavy

  • jalapeňo alebo chilli (na chuť, možno vynechať)

  • čerstvá petržlenová vňať

  • soľ

<br>Ako na to

  • Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na oleji do zlatova. Pridáme rascu, kari a jalapeňo/chilli a opekáme asi 1 minútu.
  • Pridáme nakrájanú mrkvu a nadrobno nakrájaný karfiól a opekáme 4-5 minút na miernom ohni.
  • Pridáme vývar, paradajkový pretlak a soľ a prikryjeme. Varíme asi 20 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
  • Polievku prelejeme do mixéra (môžeme použiť aj ponorný mixér) a rozmixujeme na hladký krém.
  • Ochutíme citrónovou šťavou a kokosovým mliekom.
  • Ozdobíme kúskami opečeného karfiolu, petržlenovou vňaťou a kokosovým mliekom.

Tip: na ozdobenie je vhodný napríklad aj parmezán, koriander alebo nasucho opražené slnečnicové semiačka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*