Kurací majonézový šalát

Pečené trhané kuracie mäso, čerstvý šalát, chrumkavý stopíkatý celer, nakladané uhorky a jarná cibuľka preliate chutným dresingom z majonézy, kyslej smotany, horčice a citrónovej šťavy. Veľmi jednoduchý, zdravý a rýchly obed alebo večera, ktorá zasýti.

Aké mäso použiť?

Do tohto šalátu sa hodí ako kuracie tak aj morčacie alebo králičie mäso. Môžeme použiť mäso pečené aj varené. Ja zvyknem tento šalát robievať hlavne keď pečiem celé kura a potrebujem spotrebovať zvyšky alebo keď varím polievku z králika a ostane mi mäso z vývaru. Varené mäso ešte krátko opečiem na oleji, dokorením a dosolím nech je chrumkavé a má výraznejšiu chuť.

Tentoraz som použila pečené kuracie mäso.

Ako šalát pripravíme?

Opečené mäso natrháme na pásiky. Zvyknem to robiť dvoma vidličkami, ktorými od seba mäso oddeľujem a pokiaľ je pásik dlhší, skrátim ho nožom na veľkosť sústa. Celerové stonky a mladú cibuľku nakrájame na plátky, kyslé uhorky na malé kocky, šalát na kratšie pásiky. Natrhané mäso spolu so zeleninou zmiešame v miske a zalejeme citrónovou šťavou. Premiešame. Z ostatných surovín pripravíme dresing, ktorým šalát zalejeme a premiešame. Dochutíme soľou a korením. Podávame posypané nakrájanou mladou cibuľkou.

Ďalšie obľúbené low carb šaláty:

Šalát so špargľou a horčicovým dresingom

Šalát Big Mac

Bohatý vajíčkový šalát

Šalát Nicoise

Šalát Cézar

Šalátové lodičky s holandským syrovým šalátom

Detaily

Porcie

2

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1porcia)

388Kcal

Sacharidy (1porcia)

3,5g

Tuky (1porcia)

23,5g

Protein (1porcia)

38g

  • Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu kuracieho šalátu s majonézovým dresingom

Suroviny

  • 250g kuracie mäso (pečené alebo varené)

  • 2 stredné stonky stopíkatého celeru

  • 2 malé nakladané uhorky

  • 120g ľadový šalát

  • 1PL citrónová šťava

  • 2PL majonéza

  • 2PL kyslá smotana

  • 1ČL dijonská horčica

  • 1ks jarná cibuľka (zelená i biela časť)

  • 1/4ČL čierne korenie

  • 1/4ČL soľ

Ako na to

  • Mäso natrháme vidličkami na pásiky, dlhšie pásiky nakrájame na veľkosť sústa. Ak použijeme varené mäso, odporúčam ho po natrhaní krátko opiecť na oleji alebo masti, dosoliť a dokoreniť. Celerové stonky a mladú cibuľku nakrájame na plátky, ľadový šalát na pásiky a kyslé uhorky nadrobno.
  • Trhané mäso, celer, jarnú cibuľku, šalát a kyslé uhorky zmiešame v mise a polejeme citrónovou šťavou. Premiešame.
  • Dresing pripravíme zmiešaním majonézy, kyslej smotany, dijonskej horčice, soli a čierneho korenia. Dresingom prelejeme šalát a dôkladne zamiešame. Dochutíme a podávame posypaný kolieskami jarnej cibuľky.
  • Skladujeme v chladničke 1-2 dni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*