Brokolicovo-pórová krémová polievka

Výnimočne chutná a na prípravu nenáročná polievka, ktorá zachutí celej rodine. Zdravá brokolica, delikátny pór, výdatný vývar, na zjemnenie cream cheese a smotana na šľahanie, cesnak a korenie. Stačí nám pár základných surovín a 25 minút. Ak máme chuť na prílohu k tejto krémovej polievke, odporúčam skvelé fathead krekry alebo tieto jednoduché syrové krekry.

Aký cream cheese použiť?

Cream cheese je krémový syr typu Lučina, Philadelphia alebo Goldessa (značka predávaná v sieti odchodov Lidl). Je to obľúbená low carb surovina, ktorá má všestranné využitie – používa sa nielen pri príprave polievok no napríklad aj do fathead cesta, cheesecaku alebo palaciniek.

Je to mäkký, svieži, jemne chutiaci čerstvý syr z mlieka a smotany. Predáva sa čistý (bez príchute) alebo ochutený bylinkami či korením. Dávajte si pozor a nezmýľte si ho s krémovou syrovou nátierkou, ktorá sa vyrába z rôznych druhov syru (parenicová, oštiepková, čedarová a pod).

Do tejto polievky som použila čistý cream cheese bez príchute.

Ďalšie recepty na krémové polievky:

Krémová polievka z pečeného karfiolu

Cukinová polievka

Karfiolová karí polievka

Brokolicová krémová polievka

Karfiolovo-parmezánová polievka

Brokolicovo-pórová krémová polievka s fathead krekrami

Detaily

Porcie

4 porcie

Čas prípravy

25 minút

Kalórie

588Kcal

Sacharidy (1porcia)

11g

Tuky (1porcia)

53g

Protein (1porcia)

17g

Suroviny

  • 300g brokolica

  • 100g pór

  • 1PL olivový olej

  • 500ml zeleninový vývar

  • 200g cream cheese

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1/2ČL čierne korenie

  • 1 strúčik cesnak

  • soľ

Ako na to

  • Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a tvrdé časti stonky na malé tenké kúsky. Pór dôkladne opláchneme a bielu aj zelenú časť nakrájame najemno.
  • Kúsky stonky brokolice a pór krátko osmahneme na oleji. Pridáme vývar, osolíme a 5-7 minút povaríme, kým sú brokolicové kúsky mäkké.
  • Pridáme brokolicové ružičky a asi 3-4 minúty povaríme, kým sú ružičky jasne zelené a jemné. Následne pridáme cream cheese, smotanu na šľahanie, čierne korenie a pretlačený cesnak. Ponorným mixérom zmixujeme na hladký krém.
  • Ak je konzistencia polievky príliš hustá, pridáme trochu vody a povaríme. Aj je polievka riedka, pridáme smotanu na šľahanie a cream cheese.
  • Môžeme podávať s fathead alebo syrovými krekrami.

Originál receptu nájdete na www.dietdoctor.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*