Cookies čokoláda-vlašské orechy

Každý by podľa mňa mal mať v talóne aspoň jeden recept na čokoládové sušienky. Tento je môj obľúbený lebo je v ňom čokoláda rovno 2krát a v kombinácií s vlašskými orechmi sú skvelým snackom ku poobedňajšej káve, rýchla záchrana keď ma prepadne hlad prípadne malé pohostenie pre nečakanú návštevu. A kto by odolal domácim sušienkam…


Čas prípravy | 20 minút

Ingredience | 10 sušienok
70g mandľová múka
20g nesladený kakaový prášok (použila som holandské kakao)
20g vlašské orechy (10g nasekané najemno do cesta, 10g nasekané nahrubo na ozdobu)
50g sladidlo (použila som práškový erythritol)
1 vajíčko
20g masla
50g čokolády (horkej, aspon 74% obsah kakaa)
1/2ČL prášku do pečiva
Kokosové lupienky (na ozdobu, možno vynechať)

Ako na to?

✏️Vajíčko rozbijeme do väčšej misky a zmixujeme tak, aby sa bielko a žĺtko spojili.
✏️V mikrovlnke alebo vodnom kúpeli roztopíme maslo a POLOVICU (25g) čokolády a vytvoríme čokoládovú omáčku. Zmiešame ju s vajíčkom.
✏️Pridáme suché ingrediencie (múku, kakaový prášok, sladidlo, prášok do pečiva) a najemno nasekané orechy. Miešame až vznikne tuhšie sušienkové cesto.
✏️Z cesta urobíme 10 guličiek, ktoré dáme na pečiaci papier a pomocou šlachtle alebo rukami z nich vyformujeme disky s priemerom cca 5cm. Necháme medzi nimi miesto, keďze pri pečení ešte trochu narastú. Ozdobíme nahrubo nasekanými orechmi, kokosom a čokoládou (nasekanou na kúsky).
✏️ Pečieme v rúre 8-10 minút na 175C.

Tipy:

  • Erythritol kupujem v bio obchode. Má podobnú štruktúru ako krupicový cukor. Práškový erythritol z neho vyrábam tak, že ho dám do mixéra a cca 3 minúty mixujem. Mixér musí byť úplne suchý a keď sladidlo domixujete, počkajte asi 5 minút než otvoríte mixér, nech stihne prach sadnúť. Práškovú formu používam vo väčšine mojich receptov lebo sa na rozdiel od krupicovej/kryštálovej formy sa oveľa lepšie rozpúšťa.

2 Comments

  1. Dnes som piekla, sú výborné

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*