Pizza slimáky

Radi oslavujete, chodíte alebo organizujete párty a súčasne sa stravujete lowcarb? Nechcete sa obmedzovať v jedle no tiež netúžite po výčitkách svedomia, že ste porušili svoju diétu?

Tento recept na pizza slimákov z cesta inšpirovaného najobľúbenejšou lowcarb pizzou na svete určite splní očakávania aj najväčšieho párty leva.

Aký syr do cesta použiť?

Pre najlepší výsledok použite predstrúhaný syr z obchodu. Obsahuje totiž malé množstvo škrobu, ktorý robí cesto pevnejším. Mozzarella je najneutrálnejší typ syru. Vhodné sú aj predstrúhaný ementál alebo gouda, ktoré dodajú cestu výraznejšiu syrovú chuť.

Ingrediencie l 20ks
Cesto, 2 rolky
170g mandľovej múky
340g mozzarella (strúhaná)
3PL cream cheese
2 menšie vajíčka
2ČL korenia na pizzu
1/2ČL soli

Plnka (pre obe rolky spolu)
4PL pretlaku (bez cukru)
100g tvrdého syru (mozzarella, eidam , gouda, ementál)
100g šunky
80g salámy
2ČL sušeného oregana
12 sušených paradajok

Ako na to?
✏️Rúru vyhrejeme na 220C.
✏️V strednej miske zmiešame mandľovú múku, strúhanú mozarellu a cream cheese. Dáme do mikrovlnky na 60 sekúnd na vysokú teplotu.
✏️Cesto zamiešame a dáme opäť do mikrovlnky na vysokú teplotu, tenktokrát na 30 sekúnd.
✏️Cesto zamiešame (pozor je horúce), necháme minútu vychladnúť a pridáme vajíčko, korenie a soľ. Dôkladne zamiešame.
✏️Cesto rozdelíme na 2 polovice. Zoberieme jednu časť cesta, vložíme medzi 2 papiere na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku 0,5cm. Obložíme syrom, šunkou a salámou a pomocou spodného papiera na pečenie zvaľkáme do rolky.
✏️Rolku nakrájame na 12 ks, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo vymasteným). Navrch každého slimáka dáme polovicu sušenej paradajky a trochu syra.
✏️Postup opakujeme s druhou polovicou cesta.
✏️Rolky pečieme 12-15 minút na 200C.

Tip:

  • Do cesta používam mozzarellu, ktorú kupujem už nastrúhanú. Je obaľovaná v škrobe a má viac sacharidov ako čerstvá, no je dostatočne suchá na to, aby malo cesto žiadanú konzistenciu.
  • Plnky dávame radšej menej ako viac, keďže toto cesto je krehkejšie ako bežné a pri veľkom množstve plnky by sa nám mohlo potrhať.
  • Ako plnku odporúčam vyskúšať napríklad aj kombináciu feta, baby špenát a sušené paradajky.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*