Pórová frittata

Keď sa povie frittata, napadne ma rýchla chutná večera, ktorá sa dá urobiť na 100 rôznych spôsobov. S cibuľkou, veľa cesnakom, údenou parenicou, paprikou,  alebo práve s pórom a opečenou slaninkou. Táto kombinácia mi doslova učarovala vďaka vyváženej chuti sladkého opečeného póru a slanej slaninky. A príprava je opať super jednoduchá….tak ako to máme my, zaneprázdnené maminy rady, však!


Čas prípravy | 25 minút

Ingredience | 2 porcie
1 väčší pór
40g slaniny
1 strúčik cesnaku
1PL olivového oleja
4 vajíčka
3PL kyslej smotany
40g nastrúhaného syra (ementál, gouda, parmezán alebo váš obľúbený druh)
1ČL sušeného oregana
štipka soli
štipka čierneho korenia

Ako na to?
✏️Rozpálime rúru na 175C.
✏️Pór, cesnak a slaninu nakrájame na malé kúsky, syr nastrúhame. Vajíčka dáme do misky a rozšľaháme, kým sa bielko a žĺtko spoja, ako keď robíme omeletu.
✏️Do rozšľahaných vajíčok pridáme kyslú smotanu, syr, oregano, soľ a korenie.
✏️Na panvici rozpálime olej, opražíme na ňom slaninku do ružova, pridáme cesnak a krátko osmahneme. Pridáme nakrájaný pór a cca 2 minúty za častého miešania pražíme. Pór vie rýchlo zhnednúť a stať sa horkým, preto ho pražíme len chvíľu, len aby zmäkol a ostal krehký, no súčasne stále šťavnatý.
✏️Do pórovej zmesy vlejeme pripravené vajíčka, premiešame a v panvici dáme piecť do rúry na 15 minút na 175C.
✏️Podávame so zeleninovým šalátom.

Tip:

  • Ak nemáte panvicu, ktorá sa dá dať do rúry, postupujte nasledovne: Na panvici si opečte slaninku, cesnak a pór. Presypte ich do vymasteného menšieho plechu alebo ohňovzdornej nádoby a zalejte pripravenou vajíčkovou zmesou. Dajte piecť do rúry na 15 minút na 175C.

2 Comments

  1. Skvelá motivácia hneď dnes idem vyskúšať mam rada zdravé a rýchle jedla nakoľko som diabeticka tak počas hyperglykemie je to pre mňa jediná možnosť ako sa nasýtiť.. Ďakujem krásne a teším sa na nové recepty

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*