Mäkké, šťavnaté, kokosom prevoňané donuty s maslovou polevou a posypané strúhaným opečeným kokosom. Tieto donuty sú kombináciou samých skvelých vecí, ktoré nám kokos v low carb kuchyni ponúka – kokosová múka, strúhaný kokosos, kokosový olej. Ideálny dezert pre všetkých milovníkov kokosu a sladkých chutných koláčikov.
Kokosové donuty sú verziou low carb donutov. Od klasických donutov sa líšia konzistenciou, keďže nie sú z odpaľovaného cesta, a textúrou pripomínajú skôr šťavnatý koláč. To im však vôbec neuberá na chuti. Dozdobené lesklou polevou a nastrúhaným kokosom nimi určite potešíte každého, kto si rád zamaškrtí na zdravom a chutnom dezerte.
Ďalšie chutné low carb koláče a jednoduché dezerty:
Kokosovo-malinový hrnčekový koláčik
Orechové biscotti s brusnicami
Detaily
8ks
30 minút
195Kcal
2g
18g
4g
Suroviny
40g kokosová múka
15g strúhaný kokos
30g erythritol
štipka soli
1/4ČL kypriaci prášok
4 vajíčka (veľké)
70ml kokosový olej
40ml mandľové mlieko
1/2ČL vanilka
60g maslo (na polevu)
2 zarovnané PL práškový erythritol
(na polevu)3PL strúhaný kokos (na ozdobenie)
Ako na to
- V miske zmiešame kokosovú múku, strúhaný kokos, erythritol, kypriaci prášok a soľ. Pridáme vajíčka, roztopený kokosový olej, mandľové mlieko a vanilku. Všetko dôkladne premiešame, kým vznikne redšie cesto. Necháme cesto 5 minút postáť.
- Vymastíme formu na donuty (ak je silikónová, nie je vymastenie potrebné) a naplníme do nich cesto do 2/3. Cesto pri pečení narastie.
- Pečieme 15-20 minút na 180C.
- Pripravíme si polevu zmiešaním roztopeného masla a práškového sladidla. Miešame, kým sa sladidlo v masle rozpustí a vznikne vláčna poleva.
- Donuty dozdobíme strúhaným kokosom. Pre krajší efekt ho môžeme opiecť na suchej panvici do zlatista. Pri opekaní kokos miešame a sledujeme (opeká sa rýchlo). Na potrebnú farbu stačí kokos opekať 2-3 minúty.
- Donuty po dopečení necháme vychladnúť. Vrch donutu namočíme do maslovej polevy a obalíme v strúhanom (opečenom) kokose.