Taliani majú jednu z najlepších kuchýň sveta a preto je mojim potešením vám predstaviť recept na skvelé mäsové guličky, ktoré majú pôvod práve u našich južných susedov. V kombinácii s cukinovými rezancami sú nielen extra chutné ale aj zdravé a nízkosacharidové.
Čas prípravy | 45 minút
Ingredience | 4 porcie
Mäsové guličky
 600g mletého mäsa (typ mäsa podľa vašich preferencii, ja som použila králičie)
 40g strúhanej mozarelly
 30g strúhaného parmezánu
 1 strúčik cesnaku
 1 väčšie vajce
 2PL čerstvej pertžlenovej vňate
 1ČL sušeného majoránu
 1ČL sušeného rozmarínu
 Čierne korenie
 Soľ
 Tuk (olivový olej, maslo alebo sádlo)
Paradajková omáčka
Paradajky oblanšírované a bez šupky
 1 strúčik cesnaku
 1 stredná cibuľa
 1ČL sušeného oregana
 Soľ a čierne korenie
Ako na to?
✏️Rozšprušlujeme vydličkou vajíčko.
 ✏️Vo väčšej miske zmiešame ingrediencie a korenia (okrem oleja/tuku) a vytvoríme zmes, z ktorej rukami vyformujeme 16 mäsových guličiek.
 ✏️Rozpálime tuk a na miernom ohni opečieme guličky zo všetkých strán cca 10 minút.
 ✏️Vyberieme guličky z panvice a na tuku, ktorý nám v panvici ostal, opečieme do zlatista na malé kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
 ✏️Pridáme paradajky a korenie, a omáčku necháme 5 minút povariť.
 ✏️Do omáčky vložíme mäsové guličky a necháme na jemnom ohni vrieť cca 15 minút. Podávame s cukinovými rezancami a strúhaným parmezánom.


 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 English
English				 Slovenčina
Slovenčina