Lávový hrnčekový koláčik

Radi maškrtíte no svoj čas, skôr ako v kuchyni varením, radšej trávite inak? Máte chuť na koláč no nechce sa vám piecť celý veľký kus? Urobte si jednu až dve porcie za pár minút. Tento recept je na to stvorený.

Pod hrnčekovým koláčikom si predstavte koláčik vo veľkosti bežného hrnčeka na kávu. Vláčny, jemný, čokoládový, sladký koláčik s tekutým stredom plným orechového masla a kvalitnej čokolády. Hotový za pár minút. Trik s tekutým jadrom vám prinesie lávový efekt, kde lávou je kombinácia orechového masla a čokolády – čo lepšieho si možno od koláčika priať?

Do cesta z orechového cesta pridávame navyše nesladené kakao, takže silný čokoládový zážitok je zaručený. Tento koláčik je sen každého čokoholika.

Ak sa vám Lávový hrnčekový koláčik zapáči, vyskúšajte aj Čokoládový hrnčekový koláč.

Akú orechovú múku použiť?

Pre tento recept sa hodí akákoľvek orechová (lieskovcová, mandľová, makadamová, pekanová, z vlašských orechov…) alebo semienková múka. Kokosovú múku by som v tomto prípade nepoužila, lebo je extra savá a koláčik by vám vyšiel príliš suchý.

Nutričné hodnoty sú počítané s použitím manďlovej múky.

Lávový koláčik so šľahačkou preliaty orechovým maslom.

Detaily

Porcie

1

Čas prípravy

25 minút

Celkový čas

40 minút

Kalórie

481Kcal

Sacharidy

9g

Tuky

44g

Proteín

15g

Suroviny

  • 1PL orechového masla

  • 10g vysokopercentnej čokolády

  • 2PL (20g) roztopeného masla

  • 1 stredné vajíčko

  • 20g orechovej alebo semienkovej múky

  • 1ČL nesladeného kakaového prášku

  • 1ČL sladidla (napr. erythritol alebo xylitol)

  • 1/4ČL prášku na pečenie

  • štipka soli

  • 1ČL vody

Ako na to

  • Orechové maslo a čokoládu, nakrájanú na drobné kúsky, zmiešame a dáme na 20 minút do mrazničky.
  • Roztopené maslo a vajíčko metličkou na šľahanie dôkladne premiešame. Pridáme orechovú múku, kakaový prášok, sladidlo, prášok na pečenie a soľ. Dôkladne premiešame.
  • Misku na pečenie vymastíme, nalejeme cesto a do jeho stredu vložíme stuhnutú zmes orechového masla a čokolády z mrazničky. Jemne ho vtlačíme do cesta pričom pokojne môže kúsok zmesy z cesta trčať. Vrch koláčika polejeme 1ČL vody.
  • Pečieme z rúre 12-15 minút na 200C alebo v mikrovlnke 90 sekúnd na vysokej teplote.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*