Máte pred sebou náročný týždeň a neviete, či si budete stíhať variť? Tento recept vám pomôže tieto dni hravo zvládnuť. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží 3-4 dní a ak ho pred podávaním ohrejete na 10 minút v rúre, je rovnako dobrý ako prvý deň.
Ingrediencie l 6 porcií
1 stredný karfiol
100g hríbov (čerstvé alebo mrazené)
50g šunky alebo salámi
150ml riedkeho paradajkového pretlaku
8 sušených paradajok v oleji
100g masla
100g tvrdého syra (mozarella, gouda, parmezán, čedar, ementál)
soľ a čierne korenie
zväzok čerstvej bazalky
Ako na to?
Karfiol očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode cca 7 minút. Môžeme ho urobiť aj na pare. Necháme karfiol chvíľu odstáť v sitku, nech odtečie prebytočná voda.
Uvarený karfiol posekáme na drobné kúsky. Môžeme použiť celý, ružičky aj stonky. Na sekanie stačí použiť nôž, chceme aby nám ostali aj väčšie kúsky.
Na panvicu dáme trochu tuku, na ktorom opečieme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme hríby a opekáme cca 5-6 minút.
Zmiešame karfiol s opečenými hríbami, posekanou šunkou/salámou, paradajkovým pretlakom, sušenými paradajkami a polovicou nastrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Zmes dáme do vymastenej nádoby na pečenie, posypeme zvyškom syra a kúskami masla. Zapekáme 20-25 minút na 175C.
Tip: Pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou.

Tak toto je uuuuuplne famózny recept. Vyrovnané chute, dala som tam huby shitake a veľmi to pripomínalo lasagne…som ako bezlepkac, ktorý neje sacharidy, veľmi rada ak takéto recepty objavím
Skvele Martina, tesim sa, ze ti recept chutil!