Šalátové lodičky s holandským syrovým šalátom

Viem, že názov môže byť trochu mätúci. Príliš veľa šalátu. No nie je šalát ako šalát. Holandský šalát je sýty, syrovo-salámový šalát s majonézou. Aby sme ostali v nízkosacharidovej kuchyni, odporúčam ho podávať na listoch zeleného šalátu. Vhodný je napríklad hlávkový (vnútorné krehké listy), rímsky, ľadový šalát alebo šalátové srdiečka. Ďôležité je, aby listy neboli príliš veľké a dobre držali tvar.

Ingrediencie l 10 lodičiek
20 šalátových listov
100g syru ementál
100g syru gouda (alebo eidam)
100g salámy (ja som použila loveckú salámu, môžeme použiť aj šunku)
80g červených reďkoviek
80g nakladaných uhoriek
červená sladká paprika (korenie)
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka soli
6PL majonézy
3PL čerstvej nasekanej pažitky

Ako na to?
✏️Syry a nakladané uhorky nakrájame na malé kocky, salámu na pásiky, reďkovku na tenké koliečka.
✏️Majonézu zmiešame s korením, môžeme priliať aj trochu šťavy z nakladaných uhoriek na okyslenie a zriedenie dressingu.
✏️Dressing zmiešame s ostatnými ingredienciami a šalát dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu odležať.
✏️Podávame na šalátových listoch. Výborne a k nim hodí napríklad chilli omáčka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*