Receptov na čokoládové/kakaové koláčiky, zákusky a dezerty nikdy nie je dosť. Tieto koláčiky sú chrumkavé, sladké a chuťovo sa podobajú perníku. Najlepšie chutia s pohárom vychladeného mandľového mlieka. Rozdrobené sú ideálne ako posýpka na zmrzlinu, tvarohové dezerty alebo grécky jogurt s ovocím.

Detaily
12ks
10 minút
30 minút
85Kcal
1,4g
7,8g
2,7g
Suroviny
- 30g zmäknutého masla 
- 1 väčšie žĺtko 
- 30g erythritolu 
 (plus 2PL lyžice práškového erythritolu na obalenie)
- 120g mandľovej múky 
- 20g nesladeného kakaového prášku 
- 5g prášku na pečenie 
- štipka soli 
Ako na to
- Rúru rozohrejeme na 160C.
- Ručným mixérom zmiešame žĺtko, erythritol a zmäknuté maslo, kým sa vytvorí svetlá nadýchaná pena.
- Múku, kakaový prášok a prášok na pečenie preosejeme, pridáme soľ a premiešame. Pridáme do maslovej peny a dôkladne premiešame.
- Zmes vytvarujeme do valca, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť.
- Nakrájame na koliečka, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme 8-10.
- Po vychladutí ich obalíme v práškovom erythritole.



 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 English
English				 Slovenčina
Slovenčina