Hríbovo-slaninová paštéta

Tento recept patrí do širokej zbierky skvelých receptov jednej z najlepších britských kuchárok 20. storočia, Jane Grigson. Je autorkou mnohých kuchárskych kníh, ktoré sú základnou štúdijnou literatúrou o európskej kuchyni pre súčasných svetových kuchárov a kuchárky.

Paštéta v sebe spája jednoduché ingrediencie – hríby, slanina, paradajky, cibuľa, ktoré sa vzájomne výborne dopĺňajú a spolu tvoria veľmi chutnú kombináciu. Paštéta najlepšie chutí na hrianke. Recept na jeden bleskový low carb chlebík hotový do 3 minút nájdete tu.

Detaily

Porcie

4 porcie

Čas prípravy

30 minút

Kalórie (1porcia)

232Kcal

Sacharidy (1porcia)

3,5g

Tuky (1porcia)

19,3g

Proteín (1porcia)

10,6g

Suroviny

  • 1 malá cibuľa

  • 60g masla

  • 50g slaniny

  • 125g paradajok (bez šupky)

  • 400g hríbov (čerstvé, mrazené)

  • 2 vajíčka

  • 1ČL soli

  • štipka kajenského korenia

Ako na to

  • Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky. Paradajky zbavíme šupky (rýchly trik ako na to nájdete v Tipoch pod receptom) a nakrájame na menšie kúsky. Ak používame mrazené hríby, necháme ich rozmraziť.
  • Na troche masla osmahneme cibuľku do zlatista.
  • Pridáme zvyšok masla spolu so slaninou, paradajkami a hríbmi. Všetko dobre povaríme do zmäknutia, cca 10 minút.
  • Celú zmes dáme do mixéra a zmixujeme dohladka.
  • Zmes zmiešame s vajíčkami a na slabom ohni necháme zhustnúť. Dáme pozor, aby sa zmes nevarila. Dochutíme soľou a korením.
  • Paštétu skladujeme v chladničke v nádobe s viečkom.

Tipy:

  • Šupku z paradajok odstránite rýchlo, ak ich predtým oblanšírujeme. Vložíme ich do vriacej vody a 15 sekúnd povaríme, kým sa šupka začne scvrkávať. Paradajky vyberieme, vložíme do studenej vody, necháme vychladnúť a ošúpeme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*