Čokoládovo-avokádové truffle

Lahodné čokoládové guličky, mäkké, delikátne, jednoduché na prípravu. Sú ideálne pre low carb spôsob stravovania, vhodné ako sladká bodka po jedle alebo jedlý darček pre vašich blízkych. Obsahujú zdravé tuky vo forme avokáda a kokosového oleja. V kombinácii s vysoko percentnou čokoládou doma poľahky vykúzlime výborný dezert.

Je jednoduché pripraviť si rôzne verzie čokoládových truffle – pridaním nasekaných orechov, obalením v strúhanom kokose či nesladenom kakaovom prášku.

Akú čokoládu použiť?

Odporúčam používať čokoládu s vysokým podielom kvalitného kakaa (74% a viac), najlepšie sladenej low carb sladidlami ako stévia, erythritol alebo xylitol.

Detaily

Porcie

15ks

Čas prípravy

45 minút

Kalórie (1ks)

81Kcal

Sacharidy (1ks)

2,4g

Tuky (1ks)

7,2g

Protein (1ks)

1,1g

Suroviny

  • 1 avokádo

  • 1/2ČL vanilka (extrakt, mletá)

  • štipka soli

  • 100g vysoko-percentná čokoláda

  • 2PL roztopený kokosový olej

  • 30g najemno nasekané orechy
    (vlašské, pekanové, mandle, lieskovce, kešu)

  • nesladené kakao (na obalenie)

  • strúhaný kokos (na obalenie)

Ako na to

  • Ošúpané avokádo rozmixujeme ponorným mixérom alebo roztlačíme vidličkou na kašu. Zmiešame s vanilkou a soľou.
  • Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme nad parou v dvojitom hrnci alebo v miske v mikrovlnke. Zmiešame s rozmixovaným avokádom. Pridáme nasekané orechy. Dôkladne premiešame. Zmes dáme do chladničky na minimálne 30 minút stuhnúť.
  • Studenými rukami zo stuhnutej zmesi formujeme malé guličky, ktoré obalíme buď v nesladenom kakaovom prášku alebo v strúhanom kokose. Skladujeme v chladničke týždeň alebo v mrazničke 1 mesiac.

One Comment

  1. Zdravím vás, váš YouTube kanál som objavila prednedávnom, keď som sa snažila získať nejaké informácie ohľadne keto stravovania. Chcem sa vám poďakovať za prácu, ktorú vkladáme do výroby videí (sú naozaj krásne a prehľadne spracované a pekne vysvetlené). Pred pár dňami som sa rozhodla, že zo svojho jedálnička vylúčim cukor, zatiaľ sa mi to darí, no rada by som sa vás opýtala, či neexistuje nejaký spôsob, ako si byť celkom istá, že to robím správne (možno nejaký rozpis s gramážou jedla). Teóriu LC mám preštudovanú, len sa obávam, či mi napr. nestúpne hladina cholesteru, ak budem jesť priveľa tukov… Samozrejme, som si vedomá, že by som to v prvom rade mala prekonzultovať so svojím obv. lekárom, tento koronový čas však takýmto stretnutiam nepraje☹️. Ak by ste mali chvíľočku čas, bola by som vám vďačná, ak by ste mi na môj mail odpísali.
    PS: Ešte dve otázočky: myslíte, že by neprekážalo, ak by som namiesto kokosového oleja vo vašom recepte “Čokoládovo-avokádové truffle” použila obyčajné maslo? Ako dlho vydržia truffle v chladničke?
    Ďakujem za odpovede, s pozdravom, Natália

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*