Syrové tyčinky

Tieto syrové tyčinky sú skvelým pohostením pre nečakanú návštevu alebo snack pre vás a vašu rodinu. Chutia dospelým aj deťom a ľahko sa jedia. Sú vhodné na oslavu na záhrade aj večerné chrumkanie k sledovaniu vášho obľúbeného filmu.

Aký syr do cesta použiť?

Pre najlepší výsledok použite predstrúhaný syr z obchodu. Obsahuje totiž malé množstvo škrobu, ktorý robí cesto pevnejším. Mozzarella je chuťovo najneutrálnejší typ syru. Vhodné sú aj predstrúhaný ementál alebo gouda, ktoré dodajú cestu výraznejšiu syrovú chuť. Parmezán pokojne kúpte v kuse a nastrúhajte doma.

Detaily

Servings

12

Čas prípravy

5 minút

Celkový Čas

20 minút

Kalórie

731Kcal

Sacharidy

7,3g

Tuky

57g

Proteín

46,1g

Suroviny

  • 100g strúhanej mozzarelly

  • 40g mandľovej múky alebo pomletých mandlí

  • 20g strúhaného parmezánu

  • 1ČL sladidla (použila som práškový erythritol)

  • menšie vajíčko

  • Na posypanie
  • 1PL strúhaného parmezánu

  • 1PL granulového sladidla (použila som erythritol)

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 200C. Nastrúhame parmezán na jemnom strúhadle.
  • Strúhanú mozzarellu a strúhaný parmezán zmiešame s mandľovou múkou najlepšie rukami tak, aby sa syry do múky kompletne obalili.
  • Pridáme sladidlo a vajíčko a vypracujeme cesto.
  • Cesto dáme medzi dva pečiace papiere a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto nechávame hrubšie, aspoň 1cm.
  • Ostránime horný pečiaci papier a so spodným papierom cesto premiestnime na plech.
  • Posypeme cesto granulovaným sladidlom a parmezánom a rozkrájame na 12 pásikov. Tie rovnomerne rozmiestnime na pečiacu plochu tak, aby bol medzi nimi aspoň 0,5cm priestor z každej strany. Cesto je jemnejšie, preto ho pri presúvaní nedvíhame len posúvame. Dobre mi k tomu poslúžila napríklad silikónová stierka.
  • Pásiky zo strán jemne zmačkneme palcom a ukazovákom, aby sme po stranách vytvorili vlnkový tvar.
  • Dáme piecť na 10 minút.
  • Po dopečení môžeme ešte dodatočne posypať granulovaným sladidlom. Spotrebujeme hneď alebo ešte v ten istý deň.

Tipy:

  • Tyčinky sú najlepšie ešte teplé z rúry, na rýchlu spotrebu. Odporúčam ich zjesť ešte v ten istý deň. Dlhodobejšie ich skladujeme v chladničke. Neodporúčam ich však opätovne zohrievať, stratia tvar.
  • Ak uprednostňujete viac slanú chuť, sladidlo vynechajte a použite namiesto toho rascu (do cesta mletú, navrch celú) a posypte hrubou soľou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*