Pena zo slnečnicových semiačok

Keď máte chuť na niečo dekadenté, nadýchané, čokoládovo-orieškové a sladké no chcete ostať v lowcarb režime, tento dezert je pre vás to pravé. Príprava je jednoduchá, treba vám len zopár surovín a jedna špeciálna ingrediencia…..matcha prášok…je možné robiť recept aj bez neho, no práve matcha prášok dodá dezertu pozitívne zaujímavý tvist.

Čas prípravy: 25 minút

Ingrediencie l 4 porcie
200ml smotany na slahanie
100g cream cheese
30g masla zo slnečnicových semiačko
50g sladidla (použila som práškový erythritol)
1ČL kakaového prášku (použila som holandské kakao)
1/2ČL matcha prášku
Sušené maliny na ozdobu
Štipku soli

Ako na to?
✏️Vo väčšej miske vyšľaháme 100 ml smotany tak, aby sme mohli misku otočiť bez toho, aby sa obsah vylial (skúšame pomaly a opatrne)
✏️V inej nádobe zmiešame cream cheese, maslo zo slnečnicových semiačko, sladidlo, soľ a kakaový prášok, kým sa nevytvorí jednotná masa.
✏️Jemne vmiešame túto masu do vyšľahanej šľahačky. Postupujeme opatrne, aby nám šľahačka “nepadla”.
✏️Vzniknutou penou naplníme poháre a dáme do chladničky vychladiť.
✏️Zatiaľ rozdelíme ostatných 100ml smotany na šlahanie na 30ml a 70ml. Do 30ml dáme matcha prášok a dôkladne premiešame. 70ml vyšľaháme mixérom na pevnú penu.
✏️Na slnečnicovú penu dáme čistú šľahačku a navrch matcha šľahačku a špajdlou ich jemne zmiešame. Vrch posypeme usušenými malinami.

Tip: matcha prášok má jemne zemitú chuť, ktorá prijemne dezert ozvláštni no nezabúdame, že v tomto prípade menej je viac😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*