Nakladané cviklové vajcia

Nakladané vajíčka sa robia podobne ako nakladaná zelenina. Aby som im dodala zaujímavú farbu, naložila som ich tentoraz s cviklou. Ak máte radi utopence alebo zeleninu v sladko-kyslom náleve, a neskúšali ste ešte nakladať vajíčka, je načase tento nedostatok napraviť.

Detaily

Porcie

8porcíi (16 polovíc)

Čas prípravy

50 minút

Celkový čas

1deň

Kalórie (1porcia)

93Kcal

Sacharidy (1porcia)

3,5g

Tuky (1porcia)

4,8g

Proteín (1porcia)

6,2g

Suroviny

  • 300g cvikly

  • 8 vajec

  • 1PL soli

  • 200ml octu

  • 60g sladidla (použila som erythritol)

Ako na to

  • Cviklu uvaríme v 1 litri vody do mäkka, zlejeme a cca 250ml vody z varenia si odložíme a prelejeme do menšieho hrnca.
  • Do cviklovej vody dáme soľ, ocot, sladidlo. Krátko povaríme. Miešame, kým sa sladidlo úplne rozpustí.
  • Uvaríme si 8 vajec natvrdo. Ošúpeme ich.
    Nakrájame varenú cviklu na menšie kúsky.
  • Do uzatvárateľného podára (napríklad pohár na zaváranie so šroubovacím viečkom) dáme nakrájanú uvarenú cviklu, ošúpané vajcia natvrdo (vcelku), zalejeme ochutenou cviklovou šťavou tak, aby bol obsah fľaše úplne ponorený, a dáme na 24 hodín do chladničky.
  • Po uplynutí času môžeme vajíčka aj cviklu konzumovať.

Ak máte čas a chuť, prípadne čakáte návštevu a radi by ste ju pohostili niečím zaujímavým, vyskúšajte tieto diabolské vajcia (dajú sa pripraviť s obyčajných aj nakladaných vajíčok).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*