‘Medovo’ horčicová treska

Ako dostať do stravy Omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú kľúčové pre náš metabolizmus, srdce, oči a cievy no náš organizmus si ich nevie sám vyrobiť? Jedzme ryby. Ryby sú nielen výborný zdroj Omega 3 ale aj proteínov a sú zaručene keto!

Tento recept na rybu s “medovo” horčicovou omáčkou je jedným z mojich obľúbených lebo je super chutný, zdravý, jednoduchý a pritom vyzerá na tanieri úžasne. Takže ak sa chcete blisnúť skvelou večerou, toto je ten správny recept pre vás.

Keto “medovo” horčicová omáčka je fantastická, na nerozoznanie od neketo verzie a pokojne si ju urobte aj vo väčšom množstve a uchovajte v ladničke až 5dní. Je to skvelý dressing na šalát, ku grilovanej zelenine alebo mäsu.

Čas prípravy| 40 minút
Ingrediencie l 2 porcie

2 rybie filety (treska, makrela, losos, pstruh, kapor)
40g masla
3PL dijonskej horčice
2PL keto sladidla (erythritol, xylitol, steviol)
2PL vínneho octu
3PL oleja (avokádový, olivový, ryžový)
2PL čerstvého alebo sušeného kôpru
Strúčik cesnaku
Soľ, čierne korenie

Ako na to?
✏️Rybu osušte a okoreňte
✏️Na panvici roztopte maslo a osoľte ho
✏️Upražte na ňom rybu, cca 3-4 minúty z každej strany
✏️Vo väčšej miske zmiešajte horčicu, sladidlo a ocot a dobre ich prepojte
✏️Mixérom alebo metličkou do zmesy pomaly vmiešajte olej, ktorý vlievate tenkým prúdom. Takto bude omáčka vláčna a krémová.
✏️Pridajte kôpor prípadne pretlačený cesnak
✏️Rybu dajte na tanier, bohato polejte omáčkou. Ako prílohu odporúčam pečenú, naparovanú alebo grilovanú zeleninu posypanú strúhaným parmezánom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*