Chrumkavé kuracie kúsky

Chrumkavé kuracie kúsky (kuracie stripsy) sú jemné kúsky kuraťa obalené v chutnom low carb trojobale. Šťavnaté vo vnútri, chrumkavé na povrchu podávané s vašim obľúbeným dipom si zamilujú nielen dospelí no aj deti. Je to skvelé párty jedlo, rýchly obed či snack k pozeraniu vášho obľúbeného seriálu.

Aké mäso použiť?

Vyberáme typ mäsa, ktorý nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu. Trojobal tvorí aj mandľová múka, ktorá pri dlhom smažení môže zhorknúť. Preto odporúčam kuracie mäso (vykostené stehná, prsia), vykostené morčacie mäso, rybu alebo králika.

V čom mäso obaliť?

Obľúbenou a chuťovo výbornou surovinou na low carb obaľovanie je mandľová múka, najlepšie mleté mandle bez šupky. Majú vysoký obsah tuku, čo znamená, že obal z nich vydrží dlhšie smaženie. Ak máme na mandle alergiu, môžeme ich naradiť napríklad múkou zo slnečnicových semienok.

Hoci hovorím o trojobale, na obaľovanie nám budú stačiť len dve zmesi. Prvá je kombináciou mandľovej múky, sušenej cibule, sušeného cesnaku, soli a čierneho korenia. Druhá zmes je vajíčko zmiešané so smotanou na šľahanie alebo vodou.

Trik, ktorý pri obaľovaní použijeme je, že mäso obaľujeme najprv v mandľovej zmesi, potom vo vajíčku a potom opäť v mandľovej zmesi. Takto je obal pevný a dobre na mäse drží.

Daľšie recepty s low carb obalom:

Obaľovaná ryba

Karfiolové krídelká

Cukinové hranolky

Obľúbená omáčka ku chrumkavým kuracím kúskom – majonéza s low carb kečupom.

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

30 minút

Kalórie (1porcia)

550Kcal

Sacharidy (1porcia)

4g

Tuky (1porcia)

36g

Protein (1porcia)

52g

  • Nutričné hodnoty sú počítané na jednu porciu kuracích kúsov (6-8ks) bez prílohy

Suroviny

  • 500g kuracie prsia

  • 150g mandľová múka
    (mleté mandle bez šupky)

  • 1ČL sušená granulovaná cibuľa

  • 1ČL sušený granulovaný cesnak

  • 1ČL soľ

  • 1/2ČL čierne korenie

  • 2-3 vajíčka

  • 3PL smotana na šľahanie alebo voda

  • olej (na smaženie)

Ako na to

  • Kuracie prsia osušíme papierovou utierkou a naporcujeme na pásiky dlhé asi 5-7cm.
  • V miske zmiešame mandľovú múku, sušenú cibuľu a cesnak, soľ a čierne korenie. V druhej miske zmiešame vajíčka so smotanou na šľahanie alebo vodou.
  • Na panvici rozpálime olej. Asi toľko, aby boli kuracie kúsky 1/3 ponorené, keď sa budú smažiť.
  • Kuracie pásiky obalíme najprv v mandľovej zmesi, potom vo vajíčkovej a potom opäť v mandľovej. Dáme na rozpálený olej a opekáme do zlatista (asi 4 minúty z každej strany). Medzi smažiacimi sa kúskami nechávame priestor a počas smaženia nimi pohybujeme len minimálne, aby sme nepoškodili obaľovaciu zmes. Po dosmažení kuracie kúsky necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s low carb kečupom, majonézou alebo inou obľúbenou prílohou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*