Dávam do pozornosti! Luxusne krémová a plná chuti orientu. Táto karfiolová polievka vás zahreje počas posledných zimných dní. “Karfiolová polievka” neznie veľmi príťažlivo, no táto verzia vás určite milo prekvapí. Je veľmi chutná!

Detaily
2 porcie
10 minút
40 minút
326Kcal
17g
23g
12g
Suroviny
- 2PL oleja 
- 1/2 stredného karfiolu (350g) 
- 1 menšia mrkva 
- 1 malá cibuľka 
- 2 strúčiky cesnaku 
- 2ČL kari korenia 
- 1ČL rasce 
- 1/2ČL zázvoru (sušeného alebo čerstvého) 
- 3PL paradajkového pretlaku 
- 500ml vývaru (zeleninový, kurací, hovädzí…) 
- 3PL kokosového mlieka 
- 3PL citrónovej šťavy 
- jalapeňo alebo chilli (na chuť, možno vynechať) 
- čerstvá petržlenová vňať 
- soľ 
<br>Ako na to
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na oleji do zlatova. Pridáme rascu, kari a jalapeňo/chilli a opekáme asi 1 minútu.
- Pridáme nakrájanú mrkvu a nadrobno nakrájaný karfiol a opekáme 4-5 minút na miernom ohni.
- Pridáme vývar, paradajkový pretlak a soľ a prikryjeme. Varíme asi 20 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
- Polievku prelejeme do mixéra (môžeme použiť aj ponorný mixér) a rozmixujeme na hladký krém.
- Ochutíme citrónovou šťavou a kokosovým mliekom.
- Ozdobíme kúskami opečeného karfiolu, petržlenovou vňaťou a kokosovým mliekom.
Tip: na ozdobenie je vhodný napríklad aj parmezán, koriander alebo nasucho opražené slnečnicové semiačka.


 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 English
English				 Slovenčina
Slovenčina