Hot dog

Low carb hot dog sa výborne hodí nielen na párty, ale aj na raňajky alebo brunch s rodinou. Chutia nielen dospelým ale aj deťom, takže skvele doplnia napríklad detskú narodeninovú oslavu. Stačí párky rozdeliť na menšie časti a tie potom obaliť v ceste. Tak budú mať deti super snack do ruky.

Aké cesto použiť?

Na obalenie párkov som použila najobľúbenejšie low carb cesto tzv. fathead (pomenovanie dostalo podľa filmu, v ktorom sa po prvýkrát objavilo). Jeho základom je syr a mandľová múka, vďaka čomu má v porovnaní s klasickým cestom omnoho menej sacharidov. Cesto je lepkavé, preto si odporúčam pri manipulácii s ním natrieť ruky olejom (s neutrálnou chuťou).
(pozn. ak ste s fathead cestom ešte nikdy nepracovali, na zoznámenie s ním vám odporúčam vyskúšať nejaký recept jednoduchší na manipuláciu s cestom, ako napríklad pizzu alebo cesnakový pizza chlieb).

Aký syr do cesta použiť?

Pre najlepší výsledok a manipuláciu s cestom použite predstrúhaný syr z obchodu. Obsahuje totiž malé množstvo škrobu, ktorý robí cesto pevnejším. Mozzarella je najneutrálnejší typ syru. Vhodné sú aj predstrúhaný ementál alebo gouda, ktoré dodajú cestu výraznejšiu syrovú chuť.

Hot dog s BBQ omáčkou

Detaily

Porcie

8ks

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

45 minút

Kalórie (1ks)

236 Kcal

Sacharidy (1ks)

3,4g

Tuky (1ks)

19g

Proteín (1ks)

13,4g

Suroviny

  • 100g mandľovej múky

  • 1ČL prášku na pečenie

  • štipka soli

  • 175g nastrúhanej mozzarelly

  • 50g cream cheese

  • 1 vajíčko

  • 1/2ČL sušeného cesnaku

  • 8 párkov

  • 1 vajíčko na potretie

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 175C.
  • Pripravíme si nasledovné: pečiaci papier na plech, vajíčko na potretie cesta pred pečením – rozbijeme ho do misky a rozšprušlujeme vidličkou, ak treba, párky vyzlečieme z obalu, aby boli pripravené na obaľovanie, olej, ktorým si pri práci s cestom naolejujem ruky.
  • Zmiešame suché suroviny – múku, prášok na pečenie a soľ.
  • Na panvici roztopíme mozzarellu a cream cheese a miešame, kým sa vytvorí jednotná hmota.
  • Syrovú hmotu zmiešame so suchými surovinami, pridáme vajíčko a miesime, kým sa vytvorí jednotné cesto. Bude lepkavé, preto si pri ďalšej manipulácii odporúčam naolejovať ruky.
  • Cesto si rozdelíme na 8 častí, z ktorých urobíme guličky. Z guličky vytvarujeme cca 20 cm dlhý slíž, položíme ho na pečiaci papier, trochu utlačíme a obalíme ním párok. Potrieme cesto pripraveným vajíčkom. Takto pokračujeme aj s ostatnými guličkami.
  • Hot dogy pečieme 15-18 minút.

Ako príloha sa hodí napríklad kečup, horčica, BBQ omáčka alebo majonéza.

Tip:

  • Všetko potrebné si pripravíme predtým, ako začneme robiť cesto. Pri práci s cestom máme naolejované ruky.
  • Ak sa cesto začne pri obaľovaní párkov trhať, ohrejeme ho na panvici. Získa tým pružnosť.
  • Klasické párky netreba pred pečením variť, len ich odbaliť. Ak by sme chceli použiť väčšie párky prípadne klobásku, odporúčam ich pred pečením krátko povariť.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*