Fatbomba jahodový cheesecake

Fatbomba (prekl. tuková bomba) je hlavne pri ketogénnom stravovaní známy a často skloňovaný pojem. Je to vlastne snack, drobné jedlo alebo dezert, ktorý vám pomôže dostať do stravy dostatok tuku. Fatbomby majú mnoho podôb, sú sladké aj slané verzie.
Odporúčam fatbombu určite vyskúšať a zaradiť ju do svojho jedálnička príležitostne a s mierou. Je veľmi príjemným spestrením!

Tento recept je na fatbombu, ktorá je inšpirovaná obľúbeným jahodovým cheesecakom a nielenže vás zasýti ale aj bezpečne uspokojí vaše chute na sladké.

Čas prípravy/20min
Celkový čas/2hod 30min

Ingrediencie l 6 porcií

Cheesecake vrstva
100g mrazených alebo čerstvých jahôd
100g krémového syra (ja som použila soft cheese Goldessa od Milbona)
30g zmäknutého masla
1PL keto sladidla (ja som použila steviol (kombinácia stévie a erythritolu), dá sa použiť aj xylitol alebo čistá stévia či čistý erythritol)
1/4ČL mletej bourbon vanilky

Čokoládová vrstva
4PL kokosového oleja
10g roztopeného masla
1/2PL nesladeného kakaového prášku (ja som použila holandské kakao)

Ako na to?

✏️Jahody rozmixujeme ponorným mixérom. Môžete ich zmixovať do hladka prípadne nechať väčšie kúsky.
✏️Do väčšej misy dáme ingrediencie na cheesecake vrstvu. Maslo musí byť dostatočne zmäknuté na mixovanie no nie tekuté, aby si zmes zachovala štruktúru. Dôkladne spojíme suroviny mixérom.
✏️Zmesou naplníme formičky (ja používam silikónové, lepšie sa potom fatbomby vyberajú) a necháme v mrazničke stuhnúť aspoň 2 hodiny.
✏️Zmiešame ingrediencie na čokoládovú vrstvu a nalejeme zmes na stuhnutú cheesecake vrstvu. Posypeme strúhaným kokosom (prípadne semiačkami, nasekanými orechmi alebo kúskami jahôd) a necháme stuhnúť v mrazničke 10 minút.

Na 1porciu: 190Kcal, sacharidy 4,7g, tuk 19,5g, protein 1,4g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*