Čokoládový cupcake s cream cheese krémom

Tento jednoduchý jemný čokoládový cupcake je ideálne pohostenie pre návštevu alebo detskú oslavu. Cesto tvorí solídny recept, ktorý sa dá použiť ako základ pre mnohé ďalšie dezerty. Použila som ho napríklad v recepte na dekadetný čokoládový koláč s parížskou šľahačkou. Pokiaľ máte chuť na vanilkový variant, jednoducho z receptu vynechajte kakao a pridajte viac vanilky. Podobne sa dá experimentovať s kokosom alebo orechmi.

Aký kakaový prášok použiť?

Najvhodnejší je nesladený kakaový prášok ako napríklad holandské kakao.

Ďalšie inšpirácie na skvelé čokoládové dezerty:

Čokoládový cupcake s mascarpone krémom

Čokoládovo-škoricové fat bomby

Čokoládový puding alla Nigella

Detaily

Porcie

8ks

Čas prípravy

15 minút

Celkový čas

60 minút

Kalórie (1ks)

183 Kcal

Sacharidy

2,7g

Tuky

16,5g

Proteín

4,1g

Suroviny

  • Cesto
  • 40g kokosovej múky

  • 20g nesladeného kakaového prášku

  • 50g erythritolu

  • 1ČL prášku na pečenie

  • štipka soli

  • 3 vajíčka (stredne veľké)

  • 80ml smotany na šľahanie

  • 60g rozpusteného masla

  • 1/2 ČL mletej vanilky alebo vanilky z lusku

  • Cream cheese krém
  • 30g cream cheese (Lučina, Goldesa, Philadelphia)

  • 60ml smotany na šľahanie

  • 1ČL práškového erythritolu

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 175C.
  • Kokosovú múku a kakao preosejeme. Pridáme k nim erythritol, prášok na pečenie a soľ. Zamiešame.
  • V malom hrnci alebo mikrovlnke rozpustíme maslo. Necháme ho trochu vychladnúť.
  • Maslo metličkou zmiešame so smotanou na šľahanie, vajíčkami a vanilkou.
  • Suché suroviny metličkou vmiešame do mokrých.
  • Cesto rozdelíme do cupcake formičiek. Mali by ich naplniť do 2/3. Neplníme formičky úplne lebo cupcaky pri pečení ešte narastú. Pečieme ich 25 minút.
  • Cream cheese krém pripravíme tak, že najprv vyšľaháme šľahačku. V druhej miske našľaháme mixérom cream cheese, kým je nadýchaný a krémový a vmixujeme do neho erythritol. Našľahaný cream cheese jemne vmiešame do vyšľahanej šľahačky.
  • Po dopečení cesto necháme vychladnúť a až potom ozdobíme cream cheese krémom. Môžeme dozdobiť napríklad čerstvým ovocím alebo nastrúhanou čokoládou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*