Viem, že názov môže byť trochu mätúci. Príliš veľa šalátu. No nie je šalát ako šalát. Holandský šalát je sýty, syrovo-salámový šalát s majonézou. Aby sme ostali v nízkosacharidovej kuchyni, odporúčam ho podávať na listoch zeleného šalátu. Vhodný je napríklad hlávkový (vnútorné krehké listy), rímsky, ľadový šalát alebo šalátové srdiečka. Ďôležité je, aby listy neboli príliš veľké a dobre držali tvar. 
 
 Ingrediencie l 10 lodičiek
 20 šalátových listov
 100g syru ementál
 100g syru gouda (alebo eidam)
 100g salámy (ja som použila loveckú salámu, môžeme použiť aj šunku)
 80g červených reďkoviek 
 80g nakladaných uhoriek
 červená sladká paprika (korenie)
 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
 štipka  soli
 6PL majonézy
 3PL čerstvej nasekanej pažitky
 
 Ako na to? 
 ✏️Syry a nakladané uhorky nakrájame na malé kocky, salámu na pásiky, reďkovku na tenké koliečka. 
 ✏️Majonézu zmiešame s korením, môžeme priliať aj trochu šťavy z nakladaných uhoriek na okyslenie a zriedenie dressingu. 
 ✏️Dressing zmiešame s ostatnými ingredienciami a šalát dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu odležať. 
 ✏️Podávame na šalátových listoch. Výborne a k nim hodí napríklad chilli omáčka. 
 


 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 English
English				 Slovenčina
Slovenčina