Farebný, chutný a zdravý šalát s pečenou špargľou, paprikou, cukinou a výborným dresingom s francúzskou horčicou. Nasekané vlašské orechy pridajú šalátu nielen zdravé tuky no aj príjemný skus. Výborná ľahká večera alebo príloha ku pečenému mäsu.
Akú zeleninu použijeme?
Šalát je kombináciou pečenej a čerstvej zeleniny. Na pečenú zeleninu sme použili špargľu, cukinu a hrubostennú papriku. Vhodný je napríklad aj baklažán, zelené fazuľové lusky alebo brokolica. Z čerstvej zeleniny použijeme zmes listových šalátov, ľadový šalát a baby špenát.
Ako šalát pripravíme?
Špargľu umyjeme a škrabkou na zeleninu očistíme stonku od vláknitých častí. Keď je špargľa mladá, stačí ju čistiť do dĺžky 3-4cm od miesta, kde bola pri zbere odrezaná a len vrchnú časť šupky. Pri staršej špargli ošúpeme stonku po celej dĺžke a ak je potrebné, odstránime šupku viac do hĺbky.
Cukinu a papriku umyjeme a spolu s očistenou špargľou nakrájame na menšie časti (asi 10 cm dlhé). Obalíme ich v zmesi oleja, soli a čierneho korenia. Zeleninu upečieme v rúre.


Do misy dáme umytú listovú zeleninu, pridáme opečenú zeleninu, zalejeme dresingom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Ďalšie chutné šaláty:



Detaily
4
30 minút
288Kcal
11g
25g
5,8g
- Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu šalátu s horčicovým dresingom.
Suroviny
- 12ks stonky špargľa 
- 300g cukina (1 stredná) 
- 1/2ks hrubostenná červená paprika 
- 1/2ks hrubostenná žltá paprika 
- 2PL olivový / avokádový olej 
- 1/2ČL soľ 
- 200g listový šalát mix (polníček, baby špenát a pod.) 
- 200g ľadový šalát 
- 40g vlašské orechy 
- Dresing
- 3PL olivový / avokádový olej 
- 2PL jablčný ocot 
- 1ČL hrubozrnná alebo dijonská horčica 
- čierne korenie 
Ako na to
- Špargľu umyjeme a škrabkou na zeleninu očistíme stonky od vláknitých častí. Spolu s cukinou a paprikou ju nakrájame na asi 10cm dlhé kúsky, ktoré obalíme v zmesy olivového oleja a soli. Zeleninu dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme 15 minút na 200C.
- Dresing pripravíme zmiešaním oleja, jablčného octu, horčice a čierneho korenia. Suroviny môžeme prepojiť pomocou ponorného mixéra alebo pretrepaním v sklenenej nádobke s viečkom.
- Šaláty umyjeme, odstredíme alebo osušíme papierovou utierkou. Ak je treba, nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme opečenú zeleninu, nasekané vlašské orchy a prelejeme dresingom.


 
        
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 Slovenčina
Slovenčina				 English
English